Sređivanje zagreba

Zagrepčani se žale na nepokošenu travu, evo što o svemu kaže Tomašević

24.08.2023 u 20:49

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u Dnevniku HTV-a se osvrnuo na zamjerke građana što je u gradu nepokošena trava, te je rekao kako prošla dva ljeta nije bilo problema s košnjom.

- Dogodila se najveća oluja u povijesti Zagreba. Mi smo imali 4 tisuće stabala izvaljenih iz korijena, imali smo 10 tisuća oštećenih stabala s odlomljenim granama koje su pale na zelene površine, rekao je.

Dodao je kako su se sve prometnice stavile u funkciju nakon 24 sata, ali, kako kaže, on je tada rekao kako će nakon ovakve oluje za raščišćavanje grada trebati 6 mjeseci.

- Rekao sam kako će biti angažirana privatna poduzeća koja će pomoći Zrinjevcu u raščišćavanju i sve će biti raščišćeno tijekom rujna, naglasio je gradonačelnik.

Rekao je kako će se privatnicima za raščišćavanje platiti oko milijun eura.

- Radnici Zrinjevca su radili 6 dana u tjednu na temperaturama od 40 stupnjeva da bi raščišćavali grad, naglasio je.

Gradonačelnik govori kako je do sada jednom mjesečno bio ciklus košnje trave. Sada s ovom tropskom klimom košnja je potrebna svaka dva tjedna.

  • +48
Posljedice nevremena u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

- Osnovni je problem u nedostatku radnika za ovakve izvanredne situacije. Želim da je Zagreb spreman i za to i sada zapošljavamo dodatnih 100 radnika, govori.

Naglasio je da kada se gledaju zelene površine u Zagrebu, grad upravlja s otprilike polovinom zelenih površina. Druga polovica je ili u privatnom vlasništvu ili u vlasništvu države

Dodaje kako se na „novo normalno” vrijeme treba priviknuti i grad ide s još većim brojem zapošljavanja vatrogasaca, kupnjom novih vozila, ide se s pojačavanjem mostova, ali i s novim mostom preko kanala Sava-Odra.