BLOGER LIKUJE

Todorić: Zadnji mailovi su krunski dokaz o kriminalnom planu Plenkovića, Dalić i ostalih

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 18.05.2018 14:48
  • Objavljeno 18.05.2018 u 14:48
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

U aktualnom blogu Ivica Todorić zaključuje da su mailovi objavljeni 17. svibnja j je još jedan od krunskih dokaza o kriminalnom planu i radnjama Plenkovića, Dalić i ostalih članova 'Grupe Borg'. Blog prenosimo u cijelosti

Tu Plenkovićevi ljudi potvrđuju da Agrokor nema problema i da se grupa mora organizirati kako bi stvorila situaciju u kojoj će se Agrokor i njegovo poslovanje lažno prikazivati kao ogroman problem. Nakon takvih dokaza i brojnih dokumenata, izjava Borga Korunića kako je Dalić o svakom zarezu odlučivala, a Plenković sva znao, odobravao, naređivao, politički pokrivao u ime HDZ-a, jedina je premijerova mogućnost ostavka na sve funkcije u očekivanju poteza institucija pravne države.

Plenković ne zna nabrojiti ne više njih, nego niti jedan Agrokorov problem s početka prošle godine, osim paušalnog pozivanja na sniženje rejtinga koje je napravio Moody's, (koji je kažnjen od nadležnih tijela sa 850 milijuna$ svega dva tjedna nakon plaćenog lažnog snižavanja ratinga Agrokoru) a onda više nesuvislo i netočno nabraja neke gluposti koje nemaju nikakve veze s realnošću. Mi službenu izjavu o razlogu direktnog uplitanja države u privatno vlasništvo od strane Plenkovića imamo sa sjednice Vlade koju sam detaljno analizirao u nekoliko mojih blogova. To je ništa drugo doli SRAMOTA. Zašto ne znaju reći ni jedan problem? Agrokor je 2017. imao tekuće poslovanje kao i proteklih 30 godina sa uspjesima i problemima, ali i uspješnim rješenjima za daljnji rast i razvoj.

A plan Plenkovićeve organizacije „Grupe BORG” upravo dokazuje, kao što ja ovdje tvrdim, DA SU PLENKOVIĆ, DALIĆ I ČLANOVI „GRUPE BORG“ PLANIRALI I IZVRŠILI RADNJE KOJIMA SU SRUŠILI AGROKOR, tim činom prouzročili ogromne materijalne štete, dionicima Agrokora te nenadoknadivu štetu hrvatskoj državi.

Molim hrvatsku javnost i nadležne organe da analiziraju dokument u prilogu!

Kako Agrokor nije bio u problemima, glavni cilj im je bio stvoriti percepciju i stvoriti Agrokoru probleme.

Grupa je izazvala problem, zatim je sama prezentirala taj problem i grupa je onda sama opravdavala svoju intervenciju.

Vidi se da su imali PR plan, koji i dan danas Plenković sprovodi, koristeći unaprijed pripremljene spin izjave koje koštaju i dalje 50 tisuća eura mjesečno! Moja mu kompanija i dalje plaća PR.

Točno su isplanirane javne kampanje i točno se znalo tko će što govoriti.

  • +3

Martina Dalić podnijela ostavku

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Stvarali su okolnosti pritiska, manipulacije, kaosa i panike kako bi izazvali nepovjerenje prema investitorima Agrokora.

Manipulirali su informacijama, lažnim porukama kako je Agrokor u problemima.

Pripremili su dokument pod nazivom „sporazum“ i prije nego su se ikada sreli sa mnom s kojim sam im trebao pokloniti Agrokor.

Dalić je davala povjerljive podatke Agrokora (protuzakonito) svojim skupinama.

Slali su jasne poruke bankarima kako se u Hrvatskoj mora pitati politiku, da to nije Amerika.

Koristili su razna ministarstva, npr. ministarstvo financija i poreznu upravu, prijetili su dobavljačima.

Koristili su državne funkcije da bi kontaktirali privatne investitore, pritiskali privatne kompanije da govore protiv Agrokora, najveće hrvatske i regionalne kompanije.

E sad ja vas pitam da li to nije veleizdaja? Planirali, proveli, oteli, sada žele sve pokrasti!

Ovako izgleda Plenkovićevo „poštenje”. Ovaj dokument je kriminalni plan Plenkovića i „Grupe Borg”. Protupravne radnje za njega „nisu ništa strašno”.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!