izjava nakon ročišta

Todorić progovorio: Uskoro dolazim u Hrvatsku, u Londonu trošim 15 funti dnevno

23.04.2018 u 18:06

Bionic
Reading

Nakon što je završilo ročište na kojem je odlučeno da nema zapreke za izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj pred kamere je stao i sam vlasnik Agrokora

Rekao je da će vrlo brzo doći u Hrvatsku. Upitan koji su mu daljnji ciljevi, Todorić odgovara kako mu se stalno nešto inputira da je napravio, poput toga da je imao vilu u Medveji, otoke i brodove.

'Ante Ramljak je prodao Medveju, kako je on mogao prodati moju Medveju, to istraži te', rekao je okupljenim novinarima.

'Onda sam imao brod, pa sam na neke otoke poslao silne milijarde, dajmo pogledajmo da je sada, ovih dana na Kajmanske otoke otišao neki novac', dodao je uz opasku da mu je prvi plan da dođe u Hrvatsku.

Upitan zašto će se žaliti na da odluku o izručenju ako se sprema u Hrvatsku, Todorić odvraća: 'Čovječe Božji jel ti jasno da ja imam neki plan, mene progananja politika, proganjaju me Dalić, Plenković i Božinović. Radi čega me proganjaju, zamislite se oko toga. Jel vi vidite da je jako puno dokumentacije došlo u DORH'.

'Bio sam ovdje na sudu samo zbog azila. Ja se nisam branio. Očekivao sam ovakvu odluku i meni je potpuno razumljiva u skladu s engleskom pravnom praksom i tako sam se i ponašao', komentirao je odluku o izručenju.

  • +4
Sud u Londonu presudio izručenje Todorića Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Vantagenews.com/PIXSELL

Na pitanje odakle mu novac za život u Londonu, Todorić pojašnjava kako troši oko 15 funti (oko 150 kuna na dan) dok je sam kod kuće, a kad je s njim supruga Vesna, potroše oko 50 funti.