Konferencija 'Žene u biznisu'

Tko su najmoćnije žene hrvatskog biznisa i što nam poručuju?

29.11.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Tri fascinantne žene sa zavidnim poslovnim pothvatima iza sebe gostovat će na osmoj međunarodnoj konferenciji 'Žene u biznisu', koja će se održati 6. prosinca u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma

Liderova konferencija okuplja i povezuje poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija Hrvatske, regije i šire, a želja je istaknuti uspješna iskustva i povezati poslovne žene, motivirati ih na nove uspjehe te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.

Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Finska i tim će povodom sudjelovati jedna od pionirki tvornica budućnosti, koja zaslužuje naziv šaptačice robotima jednako koliko i Jan Šnajder. Riječ je o Finkinji Erji Sankari, potpredsjednici za upravljanje opskrbnim lancima u Nokiji. Prije no što je u veljači ove godine preuzela tu poziciju, nekoliko je godina vodila Nokijinu tvornicu četvrte generacije, gdje roboti 'robuju' proizvodeći bazne stanice u jednom od najmodernijih industrijskih pogona.

Uz nju će se pojaviti i najmoćnija hrvatska odvjetnica Jadranka Sloković. Sanader, Bandić, Čermak, Mamić, Ademi i Severina samo su neki od ljudi koje je zastupala u svojoj bogatoj odvjetničkoj karijeri, a trenutačno se bavi pripremom obrane Ivice Todorića. Protivnicima vjerojatno nije svejedno kada je vide na suprotstavljenoj strani jer opasno niže pobjede u sudnici, a dojam je da nijedno veliko suđenje u Hrvatskoj ne može proći bez nje.

Treća poslovnjakinja je Zdenka Infeld, predsjednica Uprave tvrtke Thomastik-Infeld Vienna, globalnog lidera i jednog od najvećih proizvođača žica za glazbala. Njezina privatna umjetnička zbirka jedna je od najvećih u Europi, s više od 14 tisuća izložaka. U njoj se nalaze uglavnom djela modernog slikarstva poput Picassa, Warhola, Dalija, Klimta, Miróa, Giacomettija, Schielea i Kokoschke. Vlasnica je imanja obitelji Esterházy, najvećih ugarskih veleposjednika, koje se prostire na 4000 četvornih metara. Na njemu, poštujući želju pokojnog muža, triput na godinu organizira izložbe koje traju po tri mjeseca i besplatne su za javnost.

Susret obilježava i predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Osnovni kriterij rangiranja je upravljačka moć, odnosno visina proračuna kojim upravljaju. Na konferenciji dodijelit ćemo nagrade i porazgovarati s 10 najmoćnijih žena, stoga nikako ne propustite rezervirati svoje mjesto u publici.

Prijave i više o konferenciji na http://lider.events/zene-u-biznisu/