novi krug prijava

Tko će nakon Marka Pipunića osvojiti poduzetničkog Oscara?

19.09.2017 u 16:05

Bionic
Reading

Prijave za natječaj Ernst&Young (EY) Poduzetnik godine mogu se podnositi do 10. studenoga, objavljeno je u utorak na konferenciji za novinare kojim je i službeno otvoreno četvrto hrvatsko izdanje tog prestižnog projekta nagrađivanja poduzetnika

Hrvatski pobjednik, o kojem će odlučivati žiri na čelu s predsjednikom Uprave Atlantic Grupe Emilom Tedeschijem, znat će se u ožujku iduće godine, a natjecanje završava u Monacu gdje se pobjednici iz svih zemalja svake godine okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine.

Prijave za nacionalnog EY Poduzetnika godine mogu se podnositi od danas do 10. studenoga, a prijaviti se mogu sami poduzetnici ili ih može prijaviti bilo tko drugi. 

Traži se osoba, a ne kompanija pri čemu je najvažnija priča o stvaranju biznisa i putu do uspjeha, vizija budućnosti tvrtke, odnosi sa zaposlenicima, regionalni i međunarodni doseg, a podaci o postotku rasta prihoda i dobiti pritom ne moraju biti presudni, naglasio je predsjednik Uprave EY Hrvatska Berislav Horvat. 

Po njegovim riječima, poduzetnici koji su sudjelovali u dosadašnjim izdanjima natjecanja, njih 90, sveukupno bilježe 12,8 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju oko 15 tisuća ljudi.

EY Poduzetnik godine Izvor: Licencirane fotografije / Autor: EY Ppoduzetnik godine

Predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria Michael Georg Müller kazao je da ovo natjecanje doprinosi vidljivosti uspješnih tvrtki koje imamo u Hrvatskoj, ustvrdivši da ima osjećaj da je u tom smislu prisutna određena stidljivost. 

'Ako je netko uspješan, ustrajan, kreativan, ima dobru tvrtku i napreduje, to vrijedi pokazati, prije svega kao primjer drugima da se u Hrvatskoj može mnogo postići', rekao je Müller. 

Prošlogodišnji dobitnik nagrade za EY Poduzetnika godine Marko Pipunić, predsjednik Uprave osječke tvrtke Žito, koji je prošle godine sudjelovao i na završnici natjecanja u Monacu, istaknuo je da sudjelovanje na takvom natjecanju donosi mnoge koristi, kako za samog poduzetnika, tako i za tvrtku te zajednicu iz koje dolazi.

'Dobio sam novu širinu i viziju, rodile su se i nove ideje, a stekao sam i motivaciju za nove uspjehe', rekao je Pipunić. 

Kako ističu organizatori, EY Poduzetnik godine predstavlja najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika te je prvi i jedini program ovog tipa koji se provodi na globalnoj razini. 

U Hrvatskoj je program EY Poduzetnik godine već kroz prve tri godine održavanja postao prepoznatljiv i priznat. Važnost i vrijednost programa iznova se potvrđuje izuzetnim interesom prijavljenih kandidata i renomiranih partnera, kao i snažnom podrškom medija te cjelokupne poslovne zajednice, naglašavaju iz EY Hrvatska.