KARIJERE

Teo Širola, predsjednik tvrtke Metamorfoza, proglašen mladim menadžerom 2023.

20.02.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Povećanje broja zaposlenika sa šest na preko 300, porast prihoda od 23 milijuna eura u prethodnoj godini, otvaranje najvećeg korporativnog Muzeja Iluzija na svijetu u Las Vegasu, ekspanzija na SAD samo su neki od razloga zašto je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA prošli tjedan Teu Široli, predsjedniku tvrtke Metamorfoza, koja upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija, dodijelilo nagradu mladog menadžera 2023. godine

'Smatram da priznanja uvijek dolaze kao rezultat predanosti i truda. Ova nagrada predstavlja potvrdu ostvarenih rezultata, te velikog iskoraka koji smo napravili s tvrtkom Metamorfoza d.o.o. i brendom Muzej iluzija posljednje dvije i pol godine. Zahvalan sam i sretan radi ove nagrade, a ovom prilikom želim istaknuti i zahvaliti se svom timu jer je njihov stručan i predan rad ključan u postizanju ovakvih uspjeha', izjavio je Teo Širola povodom dobivanja nagrade te istaknuo kako su promjenom Metamorfozinog poslovnog modela iz franšiziranja u otvaranje vlastitih korporativnih muzeja, u koje su krenuli prije dvije i pol godine, intenzivirali rast tvrtke u svim segmentima – i prihoda i dobiti te broja zaposlenika i kompleksnosti poslovanja.

Muzej Iluzija originalan je hrvatski koncept začet na ideji osnivača Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, no velika uloga u uspjehu brenda pripada Metamorfozi. U pitanju je relativno mlada hrvatska tvrtka iz Zagreba, koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija diljem svijeta. Upravo tim Metamorfoze Muzeje Iluzija diljem svijeta vodi kroz sve faze njihovog nastajanja, od izgradnje do svakodnevnog upravljanja, i to iz zagrebačkog ureda. Trenutno broji preko 45 lokacija u 25 država svijeta na 4 kontinenta, a ekspanzija cijelim svijetom i dalje je u fokusu, s posebnim naglaskom na Zapadnu Europu i Sjevernu Ameriku.

Uzevši sve to u obzir, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA, koje se okuplja već 33. godinu zaredom s istim ciljem – kako bi nagradili najistaknutije predstavnike svoje zajednice u protekloj godini, dodijelilo je 11 nagrada u različitim kategorijama i to menadžerima koji se ističu svojim poduzetničkim duhom, entuzijazmom i profesionalnim, etičkim i odgovornim poslovanjem. Među njima prepoznat je tako rad i doprinos Tea Širole, menadžera s iskustvom u području financija, poslovnog upravljanja i strategija širenja na globalnom tržištu.

Širenje, zapošljavanje novih ljudi i unapređivanje poslovanja

'Prethodna godina bila je najbolja dosad unatoč svim izazovnim tržišnim promjenama. Vjerujem da imamo dovoljno kontrole nad svojim poslovanjem da nastavimo s brzim rastom u narednim godinama bez obzira na promjene u poslovnom okruženju. Cilj nam je i dalje širiti te unaprjeđivati poslovanje, zapošljavati nove ljude i ponuditi im mogućnost da iz Hrvatske rade na uspješnom globalnom projektu Muzeja Iluzija', poručio je Teo Širola.

Karijeru je Širola započeo kao konzultant u korporativnim financijama, s fokusom na spajanja i preuzimanja tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Karijerni preokret uslijedio je s njegovom pozicijom glavnog direktora za Glovo u vrijeme pozicioniranja tog brenda kao vodeće digitalne platforme za dostavu na tržištu RH.

Krajem 2021., Teo Širola prelazi na funkciju COO-a u Muzeju Iluzija, najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu s globalno prepoznatim konceptom koji spaja fascinantni svijet zabave i edukacije, poznatiji kao edutainment. Zbog svojih upravljačkih vještina i poslovnog instinkta, Širola je vrlo brzo preuzeo ulogu predsjednika tvrtke Metamorfoza.