NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

TDR za jednu kunu poskupljuje cigarete

pušenje pušač

pušenje pušač

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Posve je izvjesno da će nakon Nove godine Tvornica duhana Rovinj za jednu kunu podići cijene svojih najprodavanijih cigareta - Ronhilla, MC-a i Benstona. Riječ je o tri marke cigareta kojima TDR jesenas nije dizao cijenu, nakon što je 1. listopada stupila na snagu Vladina uredba o povećanju trošarina na duhanske proizvode

Premda su djelatnici u kioscima Tiska već dobili obavijest da će tri marke cigareta pri sljedećoj narudžbi biti skuplje za jednu kunu, u rovinjskoj Adris grupi nisu izrijekom potvrdili to poskupljenje, ali su dali do znanja da je ono neizbježno.

'Porezi, odnosno trošarine u cijeni cigareta sudjeluju s više od 70 posto. Pri svakom povećanju trošarina TDR pokušava, koliko god je to moguće, preuzeti teret poskupljenja na sebe, kao što smo to učinili i prigodom posljednjeg povećanja trošarina od 1. listopada ove godine. Cijene cigareta Ronhilla, Benstona i MC-a tada nisu mijenjane. No, realno je očekivati da će, zbog radikalnog povećanja trošarina, doći i do korekcije cijena tih proizvoda, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti naše kupce', rekla je za Novi list Kristina Miljavac iz Ureda za odnose s javnošću Adris grupe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi