TPORTAL DOZNAJE

Tajana Barbić izgledna nova ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb

  • Autor: Zoran Korda
  • Zadnja izmjena 28.08.2020 17:26
  • Objavljeno 28.08.2020 u 17:21
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Znanstveno vijeće Ekonomskog instituta, Zagreb preporučilo je Upravnom vijeću da za novu ravnateljicu imenuje Tajanu Barbić, dosadašnju pomoćnicu ravnateljice Maruške Vizek, doznaje neslužbeno Tportal. Upravno vijeće Ekonomskog instituta odluku o imenovanju novog ravnatelja donosi u utorak 1. rujna

Na natječaj za mjesto ravnatelja Ekonomskog instituta prijavila su se dva kandidata. Uz Tajanu Barbić, koja je dobila natpolovičnu podršku članova Znanstvenog vijeća, drugi kandidat je bio Danijel Nestić, znanstveni savjetnik na Ekonomskom institutu.

Dr. sc. Tajana Barbić zaposlena je na Ekonomskom institutu od 2004. godine i viša je znanstvena savjetnica. Znanstveno područje kojem se bavi su financije, a uža područja interesa su joj upravljanje financijama, tržišta kapitala, investicijska analiza, financijska integracija i međunarodne financije.

Doktorirala je 2010. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2013. stekla je magisterij znanosti na Kelly School of Business u SAD-u.

Tekuća ravnateljica Maruška Vizek nije se javila na natječaj za radno mjesto ravnatelja, a nakon isteka mandata nastavit će znanstvenu karijeru na Ekonomskom institutu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!