potvrdilo vijeće

Tajana Barbić izabrana za novu ravnateljicu Ekonomskog instituta Zagreb

03.09.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Tajana Barbić nova je ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ), a odluku o imenovanju donijelo je Upravno vijeće tog instituta na sjednici održanoj 1. rujna ove godine. Kako je objavljeno na internetskoj stranici Instituta, novoj ravnateljici mandat počinje 9. rujna 2020. godine i traje četiri godine

Tajana Barbić viša je znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu, Zagreb, gdje je zaposlena od 2004. godine. Do imenovanja ravnateljicom obavljala je funkciju pomoćnice ravnateljice za financije. Doktorirala je 2010. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2013. stekla je magisterij znanosti na Kelley School of Business u SAD-u. Znanstveno područje kojim se bavi su financije, a uža područja interesa su joj upravljanje financijama, tržišta kapitala, investicijska analiza, financijska integracija i međunarodne financije, navodi se u objavi.

Protekle četiri godine ravnateljica EIZ-a bila je Maruška Vizek, koja je devet mjeseci prije imenovanja bila i vršiteljica dužnosti ravnateljice.