ZAGREBAČKA BURZA

T-HT drugi dan bez promjene cijene

15.04.2009 u 16:07

Bionic
Reading

Mijenjajući predznak nekoliko puta tijekom trgovine, vrijednost indeksa u srijedu je skliznula za 0,3 posto, prekidajući dvodnevnu pozitivnu seriju

Redovni promet iznosio je 27,4 milijuna kuna, a najlikvidniji, sa 8,6 milijuna kuna, bio je T-HT koji je drugi dan zaredom trgovinu zaključio bez promjene cijene na 224 kune.

Pozitivnu seriju nastavila je Atlantska plovidba uvećavši cijenu za 3,9 posto, koja je s prometom od 4,4 milijuna kuna bila drugo najtrgovanije izdanje.

Među milijunskim izdanjima bili su i građevinari IGH i Dalekovod kod kojih je izostala potpora na strani kupnje, pa su pali za 1,2 odnosno 0,9 posto. Gubitak od 5,2 posto pretrpjela je Ingra, nakon što je njihova uprava najavila objavu poslovnih rezultata za petak, napominjući da rezultati poslovanja zbog Arene Zagreb neće biti na razini planiranih.

Dobitkom od čak pet posto istaknula se Končar elektroindustrija, kojoj je četverodnevni pozitivni niz donio skokom cijene od oko 20 posto. Interes ulagača posljednjih dana za ovim dionicama rezultat je očekivanja kako bi ova kompanija mogla profitirati od gradnje hrvatsko-albanske nuklearke.

Snižavanje rejtinga od strane agencije Moody's nije donijelo pad cijene Zagrebačke banke, već rast od 2,9 posto uz oko pola milijuna kuna prometa.

Europski burzovni indeksi našli su se pod pritiskom pada cijena dionica u financijskom i rudarskom sektoru, iako su veće gubitke sprečavali dobitnici u sektoru farmaceutske industrije.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje