HYPO NEMA KUPCA

Švicarci nakon TLM-a odustali i od Aluflexpacka

Bionic
Reading

Austrijska bankarska grupacija Hypo Group Alpe-Adria nema sreće s prodajom nebankarskoga biznisa u Hrvatskoj: kako je u petak objavio bečki Die Presse, švicarsko-austrijska grupacija Montana Tech Components i Hypo sporazumno su prekinuli pregovore o prodaji zadarske tvornice aluminijske ambalaže.

Montana i Hypo potvrdili su navode iz članka, piše Poslovni dnevnik. Montana je time objavila odustajanje upravo na dan kad je od austrijske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja trebala dobiti odobrenje za spajanje s tvrtkom Aluflexpack Novi, Omial Novi i Tvornicom oplemenjenih folija. Hypo je rekao da će nastaviti pregovore s drugim interesentima za Aluflexpack.

O razlozima odustajanju obje strane službeno šute, rečeno je tek da 'određeni uvjeti nisu bili ispunjeni'. Die Presse spekulira kako je banka koja je trebala financijski pratiti Montanu odustala od angažmana. Druga je teorija da se od kraja siječnja situacija u Aluflexpacku pogoršala zbog lošijeg okruženja i stanja Aluflexpackovih inoklijenata.