SAVJETNICI NEMOĆNI

Švaljek: Nemamo utjecaj na odluke Vlade

17.11.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Savjetnički tim za gospodarstvo premijerke Jadranke Kosor, nakon donošenja programa gospodarskog oporavka, nema više nikakav utjecaj na Vladinu ekonomsku politiku

Od članova tima Sandre Švaljek, Željka Perića, Borislava Škegre i Željka Lovrinčevića, u posljednje vrijeme tek se povremeno čuju neka mišljenja o izlasku iz recesije, koja je u Hrvatskoj najžilavija od svih zemalja u ovom dijelu Europe.

Čak se špekulira da su neki od njih već napustili premijerkin savjetnički tim. Međutim, osim Željka Lovrinčevića, koji se nije javio na upit, troje uglednih ekonomskih stručnjaka i dalje formalno obnaša dužnost premijerkinih savjetnika, ali priznaju da nemaju utjecaj na odluke Vlade.

'I dalje sam član savjetničkog tima predsjednice Vlade RH. Intenzivno smo radili na izradi programa gospodarskog oporavka, a nakon njegove objave nemamo konkretna zaduženja, već povremene kontakte s premijerkom. Na odluke Vlade nemamo nikakav utjecaj', kazao je Željko Perić

Gotovo isti odgovor Večernji je dobio od Sandre Švaljek s Ekonomskog instituta Zagreb.

'Nakon izrade programa gospodarskog oporavka i njegova donošenja povremeno smo komunicirali s gospođom Jadrankom Kosor, predsjednicom Vlade RH, kao i s drugim visokim dužnosnicima, vezano uz pojedine mjere obuhvaćene programom. No nemamo nikakav utjecaj na odluke Vlade', kazala je Švaljek.

Jedino bivši ministar financija Borislav Škegro smatra da savjetnici aktivno sudjeluju u provođenju programa gospodarskog oporavka.

'Nije na nama da procjenjujemo stupanj utjecaja na odluke u Vladi, a kamoli da to iznosimo u javnost. Nijedan savjetnik ne zamjenjuje članove Vlade. Ono što sigurno znam jest da svatko od nas sudjeluje i u konkretizaciji različitih mjera, naravno, ne svih', kazao je Škegro.