AGONIJA NEKAD SLAVNOG TRGOVCA

Sutra početak stečaja Peveca Zagreb

Pevec prosvjed

Pevec prosvjed

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Nakon što je na Badnjak pokrenut stečaj tvrtke Pevec Bjelovar, sutra će na bjelovarskom Trgovačkom sudu biti održano prvo ročište za pokretanje stečaja u drugom poduzeću – Pevecu Zagreb

Na sudu će se pojaviti Višnja i Zdravko Pevec, predstavnica radnika, sindikalistica Zora Radetić, predstavnik vjerovnika, odvjetnik Mićo Ljubenko, kao i predstavnici banaka. Kako neslužbeno doznajemo, Zdravko Pevec, koji je još formalno direktor Peveca Zagreb i Pevec proizvodnje, povremeno dolazi u sjedište tvrtke u Bjelovaru, dok se Višnja Pevec tamo više ne pojavljuje.

Uvjeti za pokretanje stečaja već postoje, a rješenje će donijeti sutkinja najkasnije u roku od tri dana, ukoliko Zdravko Pevec ne zatraži odgodu, kao i 21. prosinca u slučaju Peveca Bjelovar, kada je tvrdio da ima strateškog partnera koji je spreman uložiti 300 milijuna eura. Kopija ugovora s tajnovitim ulagačem koji je trebao spasiti tvrtku nije mogla biti uporište za traženje odgode stečaja za tri tjedna, koliko je tražio Zdravko Pevec, pa je on ipak proglašen na Badnjak. Sutkinja je zatražila od policije da preko Interpola provjeri Pevecovu dokumentaciju o navodnom strateškom partneru.

Iako se stečajevi Peveca Bjelovar i Peveca Zagreb pravno neće spajati, planira se napraviti zajednička strategija daljnjeg poslovanja, na dobrobit radnika i vjerovnika. Stečajni upravitelj Peveca Zagreb najvjerojatnije će biti Darko Šket koji je već preuzeo Pevec Bjelovar, a u svojoj karijeri ima visok postotak slučajeva stečaja koji su riješeni nastavkom poslovanja umjesto likvidacijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi