Vremenska prognoza

Susnježica i snijeg, pogledajte što vas čeka idući tjedan

30.11.2017 u 07:07

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, ujutro u Dalmaciji još mjestimice obilnijom. Na kopnu ponegdje susnježica i snijeg, ponajprije u gorju, ali i u nekim nizinskim predjelima sjeverozapadne Hrvatske

Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, u gorju te na Jadranu u drugome dijelu dana jugozapadni, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Ujutro i prijepodne na južnom Jadranu još umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura između 2 i 7, na Jadranu 10 i 16 stupnjeva Celzijevih, poslijepodne posvuda hladnije.

U cijeloj zemlji će u prvom dijelu dana prevladavati nepovoljne biometeorološke prilike. Zbog njih će i dalje najteže biti astmatičarima i reumatičarima, te bolesnicima od krvožilnih, plućnih i gastroenteroloških bolesti.

Tijekom dana će započeti postepeno poboljšavanje biometeoroloških prilika, najprije u središnjoj Hrvatskoj.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 1. prosinca 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Prema kraju tjedna na kopnu umjereno do pretežno oblačno i hladnije, od nedjelje uz jutarnje minuse. U petak na kopnu većinom u prvome dijelu dana padat će susnježica i snijeg, uglavnom u gorju te u sjeverozapadnim krajevima. Slabog snijega još može biti uglavnom u gorskim krajevima, u subotu i ponegdje na krajnjem istoku.

Najniža jutarnja temperatura u petak bit će od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih.

  • +37
Slabog snijega prema kraju tjedna može biti uglavnom u gorskim krajevima Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook Skijalište Sljeme

Tijekom vikenda puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Početkom novog tjedna većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ali relativno hladno.

Na Jadranu od petka uglavnom suho i barem djelomice sunčano, ali također hladnije od prosjeka za početak prosinca. Povremene kiše u petak može biti uglavnom na sjevernom dijelu, a u nedjelju na jugu. U petak će na sjeveru zapuhati bura koja će se u subotu proširiti na cijeli Jadran i pojačati, a potkraj nedjelje slabjeti.

Snijeg u Gorskom kotaru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Edi Prodan/Novi list