poskupljenja

Stranka Fokus: Vlada je ovim setom mjera potpuno ignorirala visoke cijene goriva gdje je nužno što prije smanjiti trošarine

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 16.02.2022 17:47
  • Objavljeno 16.02.2022 u 17:47
Davor Nađi

Davor Nađi

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Stranka Fokus pozdravlja smanjenje PDV-a na određene proizvode i usluge kao dio paketa ublažavanja rasta cijena energenata.

Međutim, nisu zadovoljni intenzitetom smanjenja PDV-a. Stava su da je PDV na električnu energiju i plin trebalo trajno ukinuti. Treba naglasiti i da je Vlada ovim setom mjera potpuno ignorirala visoke cijene goriva gdje je nužno što prije smanjiti trošarine. Također su stava da, s obzirom da postoji mogućnost da se smanjenje PDV-a na hranu i druge proizvode ne pretoči u smanjenje cijene, da je trebalo ojačati kupovnu moć građana na način da se podigne neoporezivi dio plaće.

Što se tiče vaučera koji će se dijeliti različitim skupinama građana, drago im je vidjeti da Vlada počinje shvaćati koncept vaučera, te se nadaju da će se jednog dana koncept vaučera primijeniti i na financiranje zdravstvenih usluga kako bi građani imali izbora između javnih i privatnih klinika. S druge strane, iako shvaćaju intenciju Vlade da se olakša trošak najosjetljivijim skupinama građana, uočavaju nekoliko nedostataka sustava vaučera i dodataka prema tome kako je zamišljen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!