BIVŠI POSLOVNI PARTNER

Što je marketinški maher radio s Božidarom Gorupom?

09.03.2015 u 19:20

Bionic
Reading

Suvlasnik i član Uprave tvrtke Gorup od 2012. do 2014. bio je Vladimir Smolec, poznati zagrebački poduzetnik koji je svoj poslovni uspjeh uglavnom gradio na medijsko-marketinškom tržištu. Pokušali smo od njega dobiti objašnjenje o kakvom se točno kreditu radilo, a za koji je kutinska Petrokemija jamčila poduzeću odbjeglog Božidara Gorupa i zbog kojeg se našla pod blokadom HPB-a

Smolec je osnivač Digital grupe, svojedobno najjače marketinške kuće u Hrvatskoj, iz koje je izišao 2011. Digitel je trenutno u predstečajnoj nagodbi.

Jutarnji list je pisao da su upravo Smoleca neki iz vodstva Gorupa krivili za propast zagorskog poduzetnika.

'Smolec je bacio tvrtku na koljena. Obećavao je Boži da će ga vinuti u visine, donijeti u nju nove milijune kuna, no na kraju je svojim idejama zabio zadnji čavao u lijes. Božo je u njemu vidio očinsku figuru i poslovni uzor', rekao je neimenovani sugovornik Jutarnjem, optužujući Smoleca da je nagovorio Gorupa na prekomjerno širenje biznisa.

Smolec je sve to demantirao tvrdeći kako u Gorupu nije obnašao nikakvu važnu i odgovornu ulogu.

Dok je radio s odbjeglim zagorskim poduzetnikom, Smolec je navodno dobio od njega - bez ikakve naknade - tri posto tvrtke. Kad je otvoren predstečaj, Smolec je vratio ta tri posto i prekinuo suradnju s Gorupom.

Pokušali smo dobiti od Smoleca dodatna objašnjenja njegovog poslovnog odnosa s Božidarom Gorupom o kakvom se točno radi kreditu, za koji je jamčila Petrokemija, ali nije bio raspoložen za razgovor.