IDE NOVI NATJEČAJ

Što će biti s vaših sto kuna za Imunološki zavod?

03.07.2015 u 12:06

Bionic
Reading

Nakon što je odbila ponudu Visia Croatice za Imunološki zavod, Vlada će raspisati novi natječaj. Đuro Lubura, predstavnik Visia Croatice, najavljuje da će se društvo ponovo natjecati za Imunološki, a ako ne uspiju, vratit će građanima njihove uloge umanjene za bankarsku proviziju

'Vlada se obvezala u roku 30 dana objaviti uvjete novog natječaja i cijenu. Opet ćemo se javiti jer razlozi zbog kojeg je društvo osnovano nisu prestajali postojati. Ne želimo da Imunološki dođe u ruke pojedinca', rekao je Lubura za tportal.

Smatra da je vladina odbijenica čisto politička odluka jer je Visia Croatica ispunila sve tražene uvjete što je, ističe, potvrdio i Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

'DUUDI je tri puta predlagao Vladi da se naša ponuda prihvati. I sva tri puta je to zaustavilo Ministarstvo gospodarstva. Ministar Ivan Vrdoljak i njegovo ministarstvo nemaju kapaciteta to prosuđivati. Zato i postoji DUUDI. Ne sporim Vladi pravo da donese politički odluku, ali joj sporim pravo da nas odbije uz obrazloženje da ih nismo uvjerili da je naš plan provediv', istaknuo je Lubura.

U slučaju da Visia Croatica ne uspije svim građanima koji su uplatili uloge, minimalni iznos je bio 100 kuna, novac će biti vraćen.

'Novac je na našem računu. Novac je uplatilo oko 50.000 građana. Imamo sve potrebne podatke da im uloge vratimo, ali umanjene za bankarsku proviziju. Mi nemamo druga sredstva i ne možemo sami pokriti troškove provizije za toliki broj ljudi', objasnio je Lubura.

Za sad je, tvrdi, samo jedna osoba zatražila povrat novaca, dok im se i dalje pristižu nove uplate.

'Čak nas zovu oni koji su već uplatili da bi uplatili još', rekao je Lubura.