U ŽIRIJU I TEDESCHI

Stiže prestižna nagrada, hoće li poljuljati Zlatnu kunu?

  • Autor: P.S.
  • Zadnja izmjena 01.10.2014 15:52
  • Objavljeno 01.10.2014 u 15:52
EY Poduzetnik godine

EY Poduzetnik godine

Izvor: Promo fotografije / Autor: EY

Ernst & Young Hrvatska (EY), jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki, od danas u Hrvatskoj pokreće najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika - EY Poduzetnik godine™. Priznanje namijenjeno najuspješnijim svjetskim poduzetnicima dodjeljuje se punih 28 godina u preko 60 najrazvijenijih svjetskih zemalja koje čine 90 posto svjetske ekonomije. Finale svjetskog izbora za poduzetnika godine, na kojem će prvi put sudjelovati i odabrani hrvatski poduzetnik, održat će se u lipnju 2015. u Monte Carlu, navodi se u priopćenju EY-a

Prijave za kandidate otvorene su do 21. studenog i ne iziskuju nikakve troškove za kandidate, već je jedini uvjet da kandidati ispunjavanju zadane uvjete poslovne izvrsnosti. Pravo prijave imaju svi poduzetnici zaslužni za poslovni uspjeh tvrtke, s najmanje dvije godine na upravljačkoj poziciji u kontinuitetu. Jednako tako, moraju imati značajan vlasnički udio u tvrtki ili, ukoliko se radi o dioničkom društvu, kandidat mora biti suvlasnik i imati status kojim je u mogućnosti utjecati na donošenje odluka i djelovanje upravnog odbora, a tvrtka ne može biti podružnica ili predstavništvo strane tvrtke.

Ono što izbor EY Poduzetnika godine razlikuje od drugih izbora je neovisni i stručni peteročlani žiri koji će izabrati prvog hrvatskog pobjednika i domaćeg predstavnika na svjetskom okupljanju najboljih poduzetnika. Predsjednik žirija, a čine ga iskusni poslovni lideri koji mogu prepoznati nove lidere i njihov uspjeh te stručnjaci za poduzetništvo iz akademskog područja ili drugih područja, bit će predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi. U izboru najboljih poduzetnika, koje krasi poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazni financijski pokazatelji, sudjelovat će i poznati poduzetnici Nenad Bakić te Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Lajoš Žager.

'Pokretanjem projekta EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj cilj je pridonijeti izgradnji boljeg poslovnog okruženja, razvoju pozitivne poduzetničke klime, nagraditi i promovirati kvalitetne i uspješne poduzetničke prakse te najuspješnijim poduzetnicima pomoći u prezentaciji njihovog poslovanja na nacionalnoj i globalnoj razini. Sagledavajući poduzetničku klimu u Hrvatskoj i status koji u javnosti imaju hrvatski poduzetnici, shvatili smo da je svim snagama potrebno pridonijeti promjeni raspoloženja i imidža poduzetništva koje je danas prisutno u javnosti', istaknuo je na predstavljanju projekta Berislav Horvat, country managing partner EY Hrvatska.

Dobitnik priznanja EY Poduzetnik godine™ bit će proglašen u Zagrebu 19. ožujka 2015. na gala večeri, a ime pobjednika izabrat će se među pet prethodno izabranih i javnosti predstavljenih finalista natjecanja, ističe se u priopćenju.

Svi zainteresirani poduzetnici više informacija o projektu EY Poduzetnik godine™ te mogućnostima prijave mogu saznati na internetskoj stranici http://www.ey.com/hr/eoy ili se direktno javiti putem elektroničke pošte: poduzetnik.godine@hr.ey.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!