poznata imena

Stiže elita industrije na Dane komunikacija; najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

23.01.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Poznata su prva imena festivala – Keith Weed, kojeg Forbes već treću godinu u nizu proglašava najvećim i najutjecajnijim svjetskim marketingašem, potvrdio je dolazak u Hrvatsku na Dane komunikacija, a najavljen je i Rory Sutherland, britki strateški um, autor i ekscentrični govornik s milijunima pregleda na TED Talku

Najutjecajniji direktor marketinga na svijetu 2017., 2018. i 2019. prema Forbesu i stručnjak koji stoji iza jedne od najvećih promjena u marketinškoj industriji u posljednjem desetljeću – zaokreta prema marketingu sa svrhom koji ima moć promijeniti društvo, a ne samo prodati proizvod – dolazi na Dane komunikacija. Legendarni Keith Weed, donedavni dugogodišnji direktor marketinga Unilevera – drugog najvećeg oglašivača na svijetu, kojeg ćemo od 2. do 5. travnja u Rovinju imati priliku poslušati uživo, svoj je profesionalni život posvetio neprestanom inoviranju komunikacijske industrije. Utjecaj koji ostvaruje na brendove te društvo u cjelini donio mu je 2018. i nagradu za životno djelo.

A koje su skrivene prilike u ponašanju potrošača? Zašto će oglašavanje uvijek biti jedna od najvažnijih sastavnica komunikacijske sfere? Odgovore će nam dati ni više ni manje nego dopredsjednik Ogilvyja, velike oglašivačke agencije sa 132 ureda u 83 zemlje diljem svijeta, i jedan od najfascinantnijih, najutjecajnijih komunikacijskih stratega današnjice Rory Sutherland! Zabavan i pomalo ekscentričan Sutherland, koji za sebe tvrdi da živi u bivšem domu Napoleona III., ali, nažalost, na tavanu, postavio je temelje bihevioralne ekonomije Ogilvyja te korištenja psiholoških i marketinških tehnika u definiranju ljudskog ponašanja. Sutherland će u Rovinju govoriti upravo o persuazivnim tehnikama koje brišu granice između oglasa i zabave, najavljuju u svojem priopćenju organizatori Dana komunikacija.

'Iz godine u godinu Dani komunikacija pomiču vlastite granice i uspijevaju dovesti najbolje svjetske stručnjake. Kada oni, ujedno globalni predvodnici industrije, o nama svijetom šire dobar glas, znamo da radimo nešto stvarno pozitivno za struku', izjavila je predsjednica Uprave HURA-e Anđela Buljan Šiber.

Dunja Ivana Ballon, direktorica festivala i programa, nadovezala se: „Obišli smo svijet te na Dane komunikacija doveli 20 imena koja su izdominirala tržištem i učinila marketinšku industriju jednom od najzanimljivijih na svijetu.”

Na konferenciji za medije povodom novog izdanja festivala Ballon je dodala kako su upravo najavljeni Weed i Sutherland – najutjecajniji oglašivač svijeta i jedan od najutjecajnijih agencijaša svijeta – samo dvojica od dvadeset svjetskih lidera iz raznih sfera industrije koji će se pridružiti festivalu te kako će upravo zato Rovinj tijekom Dana komunikacija biti vjerojatno jedina prilika u životu da ih upoznamo, a pritom se i odlično zabavimo na ovom ne tako tipičnom festivalu.

Prijave za sudjelovanje na Danima komunikacija, jednom od najboljih svjetskih evenata prema britanskom Association Excellence Awardsu, moguće su na službenoj stranici festivala.