jedna je brodosplitova

Stigle tri ponude za preuzimanje Uljanika?

25.01.2019 u 20:05

Bionic
Reading

Istekao je rok za takozvano "dubinsko snimanje" u Uljanik grupi. Punih mjesec dana, potencijalni su ulagači mogli snimati stanje prije odluke - žele li postati strateški partneri koji bi spasili posrnula brodogradilišta u Puli i Rijeci.

Potencijalni investitori ponude mogu dostaviti do večeras u 20 sati. Pristigle ponude Uprava Uljanika trebala bi pregledati u subotu, a u ponedjeljak bi ih trebala predstaviti ministru Darku Horvatu na sastanku u Zagrebu. Ministar je ranije kazao kako očekuje najmanje dvije ponude. Neslužbeno se doznaje da su stigle dvije do tri ponude od kojih je jedna Brodosplita.

U tzv. "data roomu" bilo je nekoliko kompanija, javlja HRT. Talijanski Fincantieri i splitski Div, ukrajinski Smart Holding, zatim predstavnici Bank of China u ime jednog kineskog brodogradilišta. Uljanik i 3. maj snima i konzorcij nekoliko njemačkih brodogradilišta te australska grupacija Scenic, koja u pulskom škveru sama dovršava započetu gradnju polarnog kruzera.

  • +6
Radovi na brodovima u pulskom brodogradilištu Uljanik u završnim su fazama opremanja Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL