PREŽIVLJAVANJE

Stigao novac za plaće u Zračnu luku Osijek

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 13.03.2012 21:10
  • Objavljeno 13.03.2012 u 15:33
Zračna luka Osijek

Zračna luka Osijek

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Zračnoj luci Osijek, čiji radnici već pet mjeseci nisu dobili plaće, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture jučer je doznačilo 3,6 milijuna kuna za 'troškove otvorenosti zračne luke' i time im omogućilo preživljavanje

'Novac ćemo iskoristiti za deblokadu računa i plaćanje dospjelih obveza te za isplatu plaća od listopada do prosinca prošle godine, a u travnju očekujemo razliku za tri ovogodišnje plaće', rekao nam je Ivan Moro, sindikalni povjerenik.

Pod 'troškovima otvorenosti zračne luke' podrazumijeva se održavanje sustava kada u Luci nema dovoljno prometa, na razini spremnosti za prihvat i otpremu zrakoplova bude li to nužno (primjerice, ambulantni let). Stoga određen broj ljudi mora u svakom trenutku biti na raspolaganju, a mjesečne plaće 44 zaposlenika iznose približno 320.000 kuna

Zbog bolovanja ministra Zlatka Komadine, izaslanstvo Zračne luke razgovaralo je s njegovim pomoćnikom Nikolom Mendrilom, dobrim poznavateljem problematike Zračne luke Osijek, no kako bi ubrzali iznalaženje trajnog rješenja, zaposlenici traže sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.

Najveći je problem i dalje odsutnost predsjednice Uprave Blanke Strahonja, koja je duže vrijeme na bolovanju, pa letovi za novu sezonu nisu ugovoreni. Stoga je nužno imenovati njezine nasljednike kako bi Luka oživjela i prije uobičajenih ljetnih letova za Split, Dubrovnik i Pulu.

Sindikat, koji je silom prilika preuzeo ulogu Uprave, najavio je kako će od premijera zatražiti uvođenje cjelogodišnjih letova Croatia Airlinesa prema Splitu, no znajući i za njihove poslovne teškoće, svjesni su kako će to biti teško provesti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi