javlja erste banka

Standstill s Agrokorom i službeno potpisan

03.04.2017 u 09:09

Bionic
Reading

Standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika i tvrtke Agrokor službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, priopćeno je iz Erste banke

Banke članice odbora još su u petak 31. ožujka 2017. objavile da su načelno usuglasile ključne elemente ugovora s predstavnicima Agrokora, a ispunjenjem potrebnih tehničkih uvjeta ugovor su tijekom vikenda i formalno potpisale sve uključene strane. Također, ostali financijski vjerovnici Agrokora pozvani su pridružiti se sporazumu.

Podsjetimo, cilj standstill ugovora je olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

Shodno tome, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije chief restructuring officera, ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim stručnjacima. Ta pozicija trebala bi pripasti Antoniju Alvarezu III iz tvrtke Alvarez&Marsal. 

Koordinacijski odbor financijskih vjerovnika čine Erste banka, PBZ, RBA, Sberbank, VTB i Zagrebačka banka.