SPOR S PARTNEROM FIŽULIĆEM

Srbi zovu Vidoševića da pomogne Vučićeviću

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.06.2011 12:18
  • Objavljeno 30.06.2011 u 12:18
nadan vidošević

nadan vidošević

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U okršaj Slobodana Vučićevića i Goranka Fižulića, srpskog i hrvatskog biznismena i bliskih poslovnih partnera, uključili su se, posve očekivano i političari. Srpski ministar ekonomije pita se zašto se u Hrvatskoj to Vučićeviću događa baš sada, a predsjednik Privredne komore Srbije najavljuje da će o 'ljutom neprijateljstvu' dvaju poslovnih partnera razgovarati s predsjednikom HGK Nadanom Vidoševićem kako bi pokušali riješiti spor

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić jučer je upozorio članove Američke privredne komore u Srbiji na činjenicu da je srpskom biznismenu zabranjeno u Hrvatskoj koristiti brend za koji je platio 18 milijuna eura, što je naveo kao samo jedan od primjera prepreka u ekonomskim odnosima dvaju zemlje, javlja srpski Danas

'Pitanje je zašto se to događa i to baš sada', rekao je Ćirić, pa je odmah upozorio i na problem osiguravanja slobodne trgovine duhanom s Hrvatskom, koja je kao članica sporazuma CEFTA na to obavezna. Ministar Ćirić tvrdi da Hrvatska postavlja prepreke za uvoz cigareta jer 'Srbija iz Hrvatske uvozi do 200 milijuna cigareta, a odavde tamo nije izvezena nijedna cigareta'.

Miloš Bugarin, predsjednik Privredne komore Srbije, kaže da će zvati Vučićevića kako bi se upoznao s detaljima ovog slučaja, nakon čega će u razgovoru s Nadanom Vidoševićem, prvim čovjekom Gospodarske komore Hrvatske, tražiti da se spor riješi na zadovoljstvo investitora, odnosno kompanije NCA investments.

'Mi ne tražimo ništa više i ništa manje od onog što dobivaju hrvatski investitori u Srbiji. Na našem tržištu trenutačno je prisutno više od 200 kompanija iz Hrvatske i do sada se nijedna nije žalila na tretman koji ovdje ima. Na strane investitore gledamo isto kao na domaće i to očekujemo i za naše firme koje posluju u inozemstvu, a naročito u regiji', kazao je Bugarin.

Prema Bugarinovim riječima, Vučićevićeva agonija u Hrvatskoj traje već nekoliko mjeseci, otkad se prethodno partnerstvo pretvorilo u 'ljuto neprijateljstvo'.

'To svakako stvara nelagodnost među srpskim investitorima koji namjeravaju ulagati u Hrvatsku. Privredna komora Srbije ima partnerske odnose s Gospodarskom komorom Hrvatske, tako da ćemo pokušati ovaj problem riješiti. Između ostalog, obaveza PKS-a i jest podržavati poslovne poduhvate srpskih kompanija u inozemstvu', rekao je Bugarin.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi