nakon strelovitog rasta

Squid Game kriptovaluta sada vrijedi - nula. Evo što se dogodilo

02.11.2021 u 07:36

Bionic
Reading

Prošloga tjedna pisali smo o strelovitom rastu kriptovalute Squid Game koji se dogodio prvog dana trgovine. Samo nekoliko dana poslije - ona vrijedi točno nula dolara. Takav sunovrat dogodio se nakon što su njeni kreatori unovčili, čime su ulagačima zapravo ukrali oko 2,1 milijun dolara....

Prema CoinMarketCap-u, kriptovaluta, prikladno nazvana SQUID, porasla je čak 2861 dolar prije nego što je u ponedjeljak pala na 0 dolara. Prijevara, koju je prijavio Gizmodo, zove se 'povlačenje tepiha'. To znači da kreatori kriptovaluta unovčavaju svoje kovanice u zamjenu za pravi novac, brzo obezvrijeđujući vrijednost kriptovaluta.

U prijevodu - namamili su naivne investitore, a zatim brzinski unovčili tu prijevaru.

Prije povlačenja tepiha, tržišna kapitalizacija kriptovaluta bila je nešto više od 2 milijuna dolara, prema CoinMarketCap-u.

SQUID je naplaćen kao token koji se može koristiti za novu online igru ​​inspiriranu popularnom serijom na korejskom jeziku, koja se temelji na smrtonosnom turniru dječjih igrica. GIzmodo je istaknuo brojne znakove da se radi o prijevari, uključujući njegovu (sada nestalu) web stranicu punu pravopisnih pogrešaka. Još jedan detalj morao je odvratiti kupce: investitori su mogli kupiti - ali ne i prodati - SQUID.

  • +11
Squid Game Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

CoinMarketCap je također upozorio potencijalne ulagače da je SQUID vjerojatno prijevara, prikazujući upozorenje da 'budu krajnji oprezni' ako kupe kriptovalutu.

Seriju Squid Game je u prvih mjesec dana prikazivanja na Netflixu pogledalo gotovo 150 milijuna kućanstava.

Distopijska južnokorejska serija prati skupinu prezaduženih ljudi koji pristaju na smrtonosnu dječju igru kako bi došli do novca i vratili dugove, prikovavši za ekrane gledatelje širom svijeta i svrgnuvši s trona popularnosti povijesnu dramu Bridgerton. Bloomberg procjenjuje da je Squid Game Netflixu donio nekih 900 milijuna dolara, a snimanje je koštalo 21,4 milijuna dolara.