skupština dioničara

Smijenjena Uprava Uljanika: Ne postoji opcija stečaja već samo likvidacije

16.10.2018 u 15:02

Bionic
Reading

Nepovjerenje Upravi Uljanika je iskazalo gotovo 80 posto prisutnih dioničara, među kojima, podsjetimo, najveći udio drže sami bivši i sadašnji radnici - gotovo 47 posto

Velikom većinom prisutnih dioničara Uprava Uljanika na čelu s Giannijem Rossandom nije dobila dobila razrješnicu na glavnoj skupštini u Puli što znači da joj je iskazano nepovjerenje, drugim riječima - nakon završetka ove skupštine koja još uvijek traje vodeći ljudi Uljanika mogu početi pakirati kufere, piše Novi list.

Nepovjerenje Upravi Uljanika je iskazalo gotovo 80 posto prisutnih dioničara, među kojima, podsjetimo, najveći udio drže sami bivši i sadašnji radnici - gotovo 47 posto.

Za pretpostaviti je da razrješnicu neće dobiti ni članovi Nadzornog odbora Uljanika.

Dioničarima Uljanika obratio se predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda koji je krenuo riječima kako se skupština održava u najtragičnijim trenucima za Uljanik. I dok Rossanda nije govorio o katastrofalnim financijskim pokazateljima Uljanika u prošloj godini, uz obrazloženje da je o tome već bilo riječi na skupštini, zadržao se na razdoblju od veljače ove godine naovamo.

Rossanda je ustvrdio kako za Uljanik ne postoji opcija stečaja već samo likvidacije nakon što je dobio 96 milijuna eura rescue aida početkom godine. To su pravila Euroske komisije, piše Novi list.

  • +12
Redovna glavna skupština društva Uljanik d.d. Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL