MIRNO PLOVI OVAJ BROD

Slavko Lončar i dalje na čelu Jadrolinije

19.11.2009 u 20:29

Bionic
Reading

Slavko Lončar i narednih pet godina bit će predsjednik Uprave Jadrolinije, potvrđeno je iz te brodarske tvrtke. Nakon provedenog natječaja, Nadzorni odbor Jadrolinije pod predsjedanjem državnog tajnika za more Branka Bačića, izabrao je na današnjoj sjednici peteročlanu Upravu Jadrolinije

Uz predsjednika za članove su izabrani: Blanka Čelhar za financije, Oliver Kocijan za komercijalne poslove, Igor Butorac za opće kadrovske poslove i tajništvo te Miljenko Antić za tehničke poslove. Na natječaj se javilo osmero kandidata, a Nadzorni odbor izabrao je dosadašnju Upravu uvažavajući njihov dosadašnji rad i program rada za naredno petogodišnje razdoblje. Odluka će stupiti na snagu 23. prosinca 2009, kada sadašnjoj Upravi istječe mandat.

Također, Nadzorni odbor prihvatio je izvješće o rezultatima poslovanja Jadrolinije u prvih devet mjeseci ove godine prema kojima je ostvarena dobit od 32 milijuna kuna usprkos padu prometa putnika od 2,6 posto i vozila od 2,3 posto. Sukladno odluci Vlade, Jadrolinija provodi smanjenje mase bruto plaća za deset posto kroz smanjenje broja djelatnika koji su imali ugovor o radu na određeno vrijeme. Također, Jadrolinija uvodi stimulativne mjere za odlazak zaposlenika u mirovinu nudeći im 50.000 kuna otpremnine, a takvu mogućnost do kraja godine mogu iskoristiti 44 djelatnika.