MODERNIZACIJA LUKE ZA NAFTU

Siemensu posao u Srbiji od 40 milijuna kuna

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.10.2010 15:50
  • Objavljeno 05.10.2010 u 15:43
SIEMENS

SIEMENS

Izvor: Sipa Press / Autor: press

Siemens i Naftna industrija Srbije sklopili su ugovor o modernizaciji pristaništa za naftu i naftne derivate u vrijednosti od 40 milijuna kuna, izvijestili su iz Siemensa Hrvatska

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija modernizirat će pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu, a planirano trajanje radova je 18 mjeseci.

Siemens će ugraditi najmoderniji sustav kontrole procesa PCS7 kojim će se upravljati transportom nafte i naftnih derivata između pristaništa i rafinerije.

Projekt modernizacije pristaništa obuhvaća isporuku opreme sustava automatizacije PCS7, mjerne instrumentacije, sustava mjerne instrumentacije na rezervoarima, elektro radove, pretvarače napona i frekvencije, demontažne i montažne radove, zatim ispitivanje opreme, puštanje u rad i probni pogon.

Ovo je prvi put da je Siemens ugovorio takvu vrstu projektnog rješenja s Gasprom njeftom, kazao je direktor divizije Oil&Gas u Siemensu Hrvatska Denis Voloder.

Rafinerija nafte u Pančevu je postrojenje u vlasništvu NIS Naftne Industrije Srbije, koja je u većinskom vlasništvu ruskog naftnog diva Gasprom njeft.

Pristanište Rafinerije nafte Pančevo smješteno je u luci Dunav u dužini od 600 metara. Udaljeno je tri kilometra od kruga Rafinerije nafte Pančevo, a sa skladišnim rezervoarima rafinerije povezano je cjevovodima.

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija dio su tehnološke korporacije Siemens AG koja posluje u 190 zemalja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi