vrlo vrijedno priznanje

Saponiji dodijeljena nagrada Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za doprinos zaštiti okoliša i održivom razvoju

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 27.10.2021 12:19
  • Objavljeno 27.10.2021 u 12:07
Dodjela nagrade Saponiji

Dodjela nagrade Saponiji

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SAPONIA

Na završnoj konferenciji o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti koja je održana u okviru Konferencije o budućnosti Europ , Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziralo je događanje “Rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti”

Na tom događanju dodjeljene su nagrade i priznanja za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021.godini. Ovu izuzetno važnu nagradu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koja se dodjeljuje po prvi put, dobila je Saponia u kategoriji proizvoda i usluga za liniju certificiranih EU Ecolabel proizvoda. Nagradu je uručila veleposlanica Švedske Diana Helen Madunić, a u ime Saponije primila ju je predsjednica Uprave Dajana Mrčela.

Sustavna briga o zaštiti okoliša jedan je od prioriteta Saponije i kao takva, ugrađena je u sve razine poslovanja tvrtke. Saponia dugi niz godina stavlja veliki naglasak na održivi razvoj, a sustav upravljanja okolišem, sukladno normi ISO 14001, uveden je u Saponiju još 2005. godine.

Provode se prilagodbe u cijelom lancu vrijednosti, od dizajna proizvoda do novih poslovnih i tržišnih modela, od novih načina pretvaranja otpada u resurse do djelovanja na svijest potrošača. “Potvrda naše strategije i dio korporacijske kulture je i doprinos koji daje linija proizvoda Saponije sa znakom EU Ecolabel što je najveća vrijednost koju naša tvrtka dobiva kroz ove projekte” navodi predsjednica Uprave Saponije dr.sc.Dajana Mrčela. “Upravo linijom certificiranih EU Ecolabel proizvoda osigurali smo da naši potrošači imaju opciju izbora za znatno manji utjecaj na okoliš.”

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Saponia

 Sveobuhvatna kolekcija proizvoda  EU Ecolabel, pokriva široki spektar primjena u postupcima održavanja higijene i čistoće, kako u domovima građana, tako i u situacijama kada borave izvan vlastitih prostora, kao što su hoteli, restorani i drugi ugostiteljski objekti, škole, institucije socijalne skrbi i slično. Zahvaljujući tako širokom rasponu primjene, odnosno iznimno visokom faktoru utjecaja ovih proizvoda, Saponia širi svjest o brizi za okoliš i klimatskim promjenama bitno izvan granica tvrtke što je nužan preduvjet za globalni uspjeh svih inicijativa za spas planete.

Kolekcija certificiranih ekoloških proizvoda nije konačna. U Saponiji ističu da se nastavlja s razvojem novih formulacija koje će, mogućnostima primjene, dodatno poticati potrošače na odgovorno ponašanje prema okolišu.  “Sama nagrada je priznanje  Saponiji da stručna javnost prepoznaje napore koje ulažemo u zaštitu okoliša i održivi razvoj Hrvatske “ istaknula je Dajana Mrčela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!