vrijedno priznanje

Saponia primila priznanje HDK za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu za 2021.godinu

06.05.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Na posebnoj svečanosti, u sklopu održavanja jubilarne 20. Hrvatske konferencije o kvaliteti, generalni tajnik Europske organizacije za kvalitetu (EOQ), Ulf Gustafsson i Tihomir Babić, predsjednik Hrvatskog društva za kvalitetu, uručili su predsjednici uprave Saponije Dajani Mrčela, priznanje „Povelja Hrvatskog društva za kvalitetu za 2021. godinu“ za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu

Ovogodišnja svečanost uručivanja priznanja je posebno značajna jer se održava na konferenciji o kvaliteti nakon dvije godine pauze, ali i zbog znanstvenog skupa koji je organiziran pod sloganom 'Učinkovito upravljanje promjenama - put do kvalitete'.

Kvalitativno unaprjeđenje poslovanja kroz unaprjeđenje organizacije i zadovoljstva radnika, doprinos društvenoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj te sustave upravljanja kvalitetom i okolišem sastavni su dio strategije poslovanja Saponije, ali i kriteriji na osnovu kojih je Saponiji i dodijeljeno prestižno priznanje HDK.

Predsjednica uprave Saponije, Dajana Mrčela, zahvalila se HDK na prepoznatom radu tvrtke i uručenom priznanju te istaknula:

„Najveći kapital Saponije je upravo tradicija vrhunske kvalitete duga 128 godina. Nema kućanstva u regiji koje ne koristi neki od naših najpoznatijih proizvoda: Faks, Ornel, Arf, Kalodont, Likvi, Lahor, Nila... To je naš kapital koji nosimo u budućnost, a budućnost koju planiramo je zasnovana na korištenju najmodernijih tehnologija u skladu s očuvanjem okoliša.

Od samog osnutka 1894. godine misija Saponije je promovirati kulturu čistoće i zdravlja na cijeloj Adria regiji. S ponosom ističem da ove godine slavimo 60 godina vlastitog razvojno istraživačkog instituta. Generacijama u njemu rade vrhunski stručnjaci kreirajući formulacije svih proizvoda. Čast nam je što je Hrvatsko društvo za kvalitetu prepoznalo naš trud na unapređenju kvalitete, očuvanju okoliša i našu predanost održivom razvoju koja je utkana u sve segmente našeg poslovanja i mogu samo obećati da ćemo i dalje nastaviti proizvoditi proizvode vrhunske kvalitete i čuvati ono što smo naslijedili od naših predaka a što u naslijeđe ostavljamo našoj djeci – čist zrak, vodu, zemlju i zadovoljnog čovjeka.“

U svim segmentima poslovanja Saponia stremi izvrsnosti kroz sustavno unapređenje i modernizaciju  tehnoloških procesa. U skladu s globalnim trendovima nastoji se ostvariti visoku konkurentnost i dugoročna održivost poslovanja te kreirati portfelj proizvoda vrhunske kvalitete s ciljem stvaranja novih vrijednosti za potrošače i poslovne partnere.