šef uljanika:

'Sad je pravo vrijeme za restrukturiranje, navozi su puni'

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.11.2017 15:47
  • Objavljeno 23.11.2017 u 15:47
Uprava Uljanika sindikate upoznala s planovima restrukturiranja

Uprava Uljanika sindikate upoznala s planovima restrukturiranja

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Uprava Uljanika je sindikate koji djeluju u tom brodogradilištu u četvrtak upoznala s planovima restrukturiranja te ulasku strateškog partnera koji bi s državom podijelio troškove restrukturiranja i ojačao pregovaračku poziciju pred Europskom komisijom

'Imali smo konstruktivan i dobar sastanak s vodstvom Sindikata metalaca Hrvatske, kojemu smo prezentirali sve ključne okolnosti poslovanja Uljanik  grupe i planove restrukturiranja Uljanik brodogradilišta. Sindikatu smo potvrdili interes za ulaganjem više strateških partnera, odnosno nastavkom razvijanja brodogradnje na obje lokacije, u Puli i Rijeci', rekao je nakon sastanka direktor poslovno-informacijskih sustava Uljanika Hrvoje Markulinčić.

Uljanik po njegovim riječima razgovara s nekoliko ozbiljnih domaćih i stranih tvrtki u branši i izvan nje.

'Za program restrukturiranja koji u sebi sadrži diverzifikaciju brodogradnje itekako se nailazi na interes budućih investitora', ustvrdio je Markulinčić dodajući da se to odnosi na gradnju visokosofisticiranih brodova.

  • +1

Uprava upoznala sindikate s planovima restrukturiranja

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Naglasio je kako je Uljanik jedino među hrvatskim brodogradilištima koje još nije restrukturirano.

'Uljanik brodogradilište, u zadnjih deset godina iscrpljeno krizom, ipak je učinilo neke ozbiljne i važne korake, kako za  brodogradnju tako i državu u cjelini. Sada, kada su knjige narudžbi i navozi puni, pravo je vrijeme za početak restrukturiranja. Restrukturirati brodogradilište kada su navozi prazni, vjerujte mi, jako je teško', zaključio je Markulinčić.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Vedran Dragičević ocijenio je trenutno stanje u Uljaniku dobrim, ali smatra da bi ga Vlada trebala financijski poduprijeti dok ne dođe strateški partner. Bilo dobro da strateški partner bude iz Hrvatske, kaže Dragičević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!