novi igrač

Ryanair otišao s riječke zračne luke, evo tko dolazi spasiti sezonu

24.05.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Zračna luka Rijeka ove godine imat će tek 11 međunarodnih zračnih linija, s time da će dobru avionsku povezanost Kvarner imati samo s Njemačkom.

Naime, preliminarni ljetni red letenja pokazuje kako kako bi prvi zrakoplov na redovnoj liniji ove godine u ZL Rijeka trebao sletjeti 29. svibnja, kao i da je nakon niza godina sa Zračne luke Rijeka otišao niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair, a što su iz ove kompanije ranije potvrdili za Novi list.

Ryanair je, čak i lani, u pandemiji imao dvije linije prema Rijeci, no ove godine su otvorili novu bazu u Zagrebu, te pojačali prisutnosti u Zadru, a Rijeka je ostala bez Ryanovih linija. S druge strane, ove godine riječki zračnu luku spašava drugi veliki niskobudžetni avioprijevoznik – Eurowings iz Lufthansine grupacije koji je ustvari uveo najveći broj linija.

Naime, dok su lani imali dvije linije, za Düsseldorf i Hamburg, ove godine će letjeti iz Rijeke na čak pet njemačkih gradova, i to Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Köln i Stuttgart. Konkretno, za Berlin linija kreće 26. lipnja i trebala bi ići sve do kraja listopada, s time da će u srpnju i kolovozu biti dvije linije tjedno, a van tog perioda jedna.