pregršt linija

Croatia Airlines i Ryanair opet povezuju Hrvatsku i Dublin, na tržište dolazi i treći jaki igrač

18.05.2021 u 09:01

Bionic
Reading

Croatia Airlines i Ryanair od kraja ovog odnosno početka idućeg mjeseca ponovno će povezivati Hrvatsku i Irsku. Croatia Airlines je odlučio da će od kraja svibnja ponovno prometovati na ovoj liniji s dva leta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.

Linija Croatia Airlinesa između Zagreba i Dublina najavljena je od četvrtka, 27. svibnja, te su letovi planirani kroz nadolazeće ljetne mjesece. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 putnika, piše portal Croatianaviation.

Irski Ryanair od početka lipnja obnovit će promet na svoje tri sezonske linije iz Dublina prema Zadru, Splitu i Dubrovniku. U ljetnoj sezoni 2020. godine linija prema Zadru iz glavnog grada Irske nije bila u prometu.

Linija Dublin - Zadar najavljena je od 02. lipnja, dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, a isti broj tjednih operacija kompanija planira zadržati kroz cijeli ljetni red letenja.

Linija Dublin - Split također je najavljena od 02. lipnja, dva puta tjedno, istim danima kao i linija prema Zadru. Na samom početku srpnja, kompanija planira povećati broj tjednih operacija uvođenjem dodatnog leta petkom.

Linija Dublin - Dubrovnik u prometu će biti od 04. lipnja. Za lipanj su najavljena dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom, dok se dodatni let srijedom očekuje od početka srpnja.

Treći avioprijevoznik koji prometuje između Irske i Hrvatske je AerLingus. Kompanija je ranije najavila obnavljanje prometa prema Puli, Splitu i Dubrovniku od početka lipnja, no trenutno su svi letovi odgođeni do druge polovice lipnja.