PROMOCIJA NA INTERLIBERU

Rohatinski postao pisac, Hanžeković mu izdao knjigu

11.11.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Na Interliberu će biti predstavljena knjiga 'Ogledi u realnom vremenu (2000. - 2014.)' ekonomista i bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog u izdanju EPH, inače u vlasništvu poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Interliber je otvoren u utorak na Zagrebačkom velesajmu i trajat će do nedjelje 15. studenog

U recenziji knjige koju je napisala ekonomistica Marijana Ivanov navodi se da Rohatinski donosi sliku hrvatske ekonomije u zadnjih 15 godina.

'Kroz autorove tekstove koji datiraju od 2000. do 2014. vidljiva su pravovremena upozorenja na rizike devastacije ukupne strukture hrvatske ekonomije i socijalne strukture društva dok se s druge strane - posebno s aspekta izvršne vlasti i nositelja fiskalne politike - nije ništa poduzimalo da se ta struktura počne ozbiljnije mijenjati', piše Ivanova.

Knjiga će u redovnoj prodaji koštati 129 kuna, a na Interliberu će se prodavati za 99 kuna.

Rohatinski je bio na čelu HNB-a od 2000. do 2012, što ga čini guvernerom s najduljim mandatom na čelu središnje banke. Trenutno radi u Agrokoru kao savjetnik Ivice Todorića, vlasnika kompanije. Iz spomenute tvrtke je i bio došao u HNB.