tradicionalne vrijednosti

Roditelji tuže sina i snahu jer im nakon šest godina braka nisu 'podarili' unuče, odšteta je paprena

14.05.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Umirovljeni indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu 'podarili' unuče te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu dana.

"Želimo unuka ili unuku u roku od godinu dana ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu", rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u Sjedinjene Države koja ga je stajala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i obitelj ga je morala izdržavati više od dvije godine, piše indijski Times. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inozemstvo.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak sa djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u mirovini imati "unuče s kojim će se moći igrati".

"Najveći je problem u tomu što mi u ovoj životnoj dobi trebamo unuče, no moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati djed i baka. Od tada je prošlo šest godina", rekao je Prasad. "Osjećamo kao da, unatoč tomu što imamo sve, zapravo nemamo ništa. Vrlo smo nesretni."

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. svibnja u Hardivaru, gradu u sjevernoj državi Utarakand. Odvjetnik roditelja Prasad kazao je da par traži novce zbog 'psihičke okrutnosti'.

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar. U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički obiteljski sustav koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.