POPUNA ZALIHA

Robne zalihe žurno kupile 986 kontejnera i kućica

06.05.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Zbog pojačanih potreba za kontejnerima i mobilnim kućicama uslijed korona krize i potresa u Zagrebu i na Baniji Ravnateljstvo za robne zalihe u ovoj je godini provelu žurnu nabavu

U ovoj godini tako je u pregovaračkom postupku bez prethodne objave Ravnateljstvo za robne zalihe nabavilo 722 kontejnera i 264 mobilne kućice. Prema podacima koje je Večernji list dobio iz Ministarstva, nabavljena su 444 stambeno-sanitarna kontejnera sa sanitarnim čvorom i mini kuhinjom, 258 stambeno-uredska kontejnera, prazna, s grijalicom ili klima-uređajem te 20 stambeno-uredskih kontejnera s WC-om.

Ukupna vrijednost nabave tih kontejnera i mobilnih kućica iznosi 53,8 milijuna kuna.

Hrvatske Robne zalihe, odnosno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja raspolaže sada s ukupno 1034 kontejnerom i 264 mobilne kućice.

U skladištima Ravnateljstva za robne zalihe trenutno je 17 kontejnera za posebne namjene – praonice, tuševi, WC i slično, a oni su, kažu u Ministarstvu, spremni za isporuku u slučaju potrebe, a na zahtjev nadležnog Nacionalnog stožera.

Ravnateljstvo za robne zalihe kontejnere i mobilne kućice je kupovalo od hrvatskih tvrtki u pregovaračkom postupku bez prethodne objave, sve zbog žurnosti. Da se išlo na klasičan postupak otvorene javne nabave to bi potrajalo dulje vrijeme, pogotovo zbog mogućih žalbi, piše Večernji list.