PILOT PROJEKT

Rimčevim biciklima policija juri kriminalce u Južnoafričkoj Republici

15.03.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Inovator i poduzetnik Mate Rimac u utorak se na društvenoj mreži Facebooku pohvalio time kako je Južnoafrička Republika jedno od najvećih tržišta za njegove bicikle Greyp

'Nakon mnogih drugih institucija (vojnih i policijskih) po cijelom svijetu policija u Cape Townu počela je koristiti Greyp G12 kako bi učinkovito ulovila loše dečke i pritom se dobro zabavila', napisao je Rimac.

Lokalni južnoafrički mediji pišu kako se Rimčevi bicikli koriste u pilot projektu borbe protiv kriminala u pojedinim dijelovima Cape Towna. Šef policije u gradu tvrdi da je područje u kojem policija mora patrolirati jednostavno preveliko, zbog čega su električni bicikli dobrodošla pomoć.

'Bicikli Greyp su važni jer su kombinacija motocikla i običnog bicikla', prokomentirao je šef policije Cape Towna Robbie Robberts za portal CapeTalk.

Robberts je pojasnio i koje su prednosti Greypa: imaju zamjenjive punjive baterije, domet od oko 120 kilometara i maksimalnu brzinu od 70 kilometara na sat. Velik plus im je i to što se otključavaju otiskom prsta, što znači da samo jedna osoba može koristiti pojedini bicikl.