Kampus će graditi tvrtka Facies

Rimac posao snova povjerio pouzdanom 'susjedu': Provjerili smo kako stoji tvrtka koja će graditi kampus i čime se još bavi njezin vlasnik Josip Mandić

12.08.2021 u 14:27

Bionic
Reading

Mate Rimac za gradnju svog kampusa odabrao je pouzdanog lokalnog građevinara s visokim referencama: posao vrijedan 200 milijuna eura dobila je tvrtka Facies samoborskog poduzetnika Josipa Mandića. Riječ je o kompaniji s visokim referencama i stabilnim poslovanjem

Kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. Imat će istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

Tvrtka Facies, koja je odabrana za izvođača radova u prvoj fazi gradnje proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa, u stopostotnom je vlasništvu samoborskog poduzetnika Josipa Mandića, koji i upravlja poslovanjem od osnivanja 2002. godine.

Sjedište tvrtke je u Strmcu, zapošljava 80 radnika i u potpunosti je opremljena za izvođenje većine građevinskih radova.

Na listi referenci Mandićeve tvrtke nalaze se brojni industrijski, stambeni i poslovni objekti. Između ostaloga, izgradili su konsignacijsko skladište lijekova za Medical Inter-Trade, Trgovački centar u Samoboru, poslovnu zgradu tvrtke Štasni te nekoliko stambenih zgrada u Gajnicama i Kajzerici.

Trentuno grade tvorničku halu Klima opreme u Novoj Gradišci i poslovnu halu Kolomejec u Vrbovcu.

Tvrtka posluje na visokoj razini tehničke i tehnološke opremljenosti, koristeći suvremenu mehanizaciju, različita prijevozna i druga građevinska vozila, opremu, specijalizirane strojeve te razne alate koji omogućavaju kvalitetno izvođenje svih radova unutar dogovorenih rokova, ističu na službenoj stranici.

U dijelu radova koje ne pokrivaju vlastitim zaposlenicima i opremom imaju, napominju, kvalitetne kooperante s kojima ostvaruju višegodišnju suradnju.

Kompanija je od osnutka stabilna i prema ekonomskim pokazateljima iskazuje kontinuirani rast u svim segmentima poslovanja.

Prema pokazateljima Poslovne Hrvatske, Facies ima visoku ocjenu boniteta, a osobito se ističe niska zaduženost, visoka platežna sposobnost i produktivnost ukupne imovine.

  • +11
Rimac Kampus Izvor: Licencirane fotografije/3LHD / Autor: Licencirane fotografije/3LHD

Kontinuirano posluju s dobiti. U 2019. prihodi su joj dosegnuli 187 milijuna kuna, uz čistu dobit od 14,6 milijuna kuna. U prošloj godini bilježe osjetan pad aktivnosti, ali i dalje posluju pozitivno.

Kupnjom nekretnina i strojeva posrnule tvrtke Bilokalnik Drvo, Mandić je 2016. građevinski biznis proširio i na preradu drva.

Nova tvrtka Facies Drvo radi na tome da se u Koprivnici ponovno pokrene proizvodnja vrata, a dotad i dalje proizvodi poluproizvode i dijelove namještaja. Upravljanje novoosnovanim poduzećem Mandić je prepustio bivšoj zaposlenici Bilokalnik Drva Nadici Jandrijev.

U razdoblju od 2017. do 2019. tvrtka je zabilježila snažan rast prihoda (sa 2,1 na 8,7 milijuna kuna), uz pozitivno poslovanje. No u padnemijskoj 2020. pretrpjela je nagli pad aktivnosti i uknjižila gubitak od 1,4 milijuna kuna.