velika investicija

[VIDEO] Rimac i Zurovec potpisali ugovor o gradnji kampusa od 200 milijuna eura: Želimo početi raditi, tu će biti 2500 zaposlenika

16.04.2021 u 09:24

Bionic
Reading

Predstavnici Grada Svete Nedelje i Rimac Automobila potpisat će ugovor o osnivanju prava građenja u povodu izgradnje proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa. Ugovor su potpisali gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Mate Rimac, direktor Rimac Automobila.

Novi kampus vrijedan više od 200 milijuna eura prostirat će se na 200 tisuća kvadrata, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 kvadrata.

'Želio sam da to bude nešto posebno. Nigdje nisam vidio nešto slično kao što mi planiramo. Ova lokacija nam to omogućuje. Odmah je ispred Zagreba, u prirodi je, htjeli smo spojiti visoku tehnologiju, prirodu. Htjeli smo da ljudi mogu doći, sve je rađeno da se zaposlenici dobro osjećaju. Da imaju dodatne sadržaje poput vrtića, restorana, teretana. Mi imamo osigurano financiranje, imamo sve, projekt dokumentaciju, sve za predaju za građevinsku dozvolu. Imamo sve osigurano, želimo punom parom naprijed! Želimo početi raditi. Moramo izgraditi trafostanicu, u Hrvatskoj to nažalost ide tako da investitor mora platiti infrastruktruru da bi dobio struju', rekao je Rimac i poručio:

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

'2023. godine se nadam otvorenju, ako neće biti otvoreno mi ćemo kao firma biti u velikom problemu. Nešto kasnije nadam se da će tu biti i oko 2500 zaposlenika', rekao je Rimac.

  • +11
Rimac Kampus Izvor: Licencirane fotografije/3LHD / Autor: Licencirane fotografije/3LHD