ŠTO SU NAŠLI?

Rezultati clean starta predstavljeni Vladi

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 26.10.2012 12:46
  • Objavljeno 26.10.2012 u 12:41
sjednica_vlada milanović

sjednica_vlada milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Visokim Vladinim predstavnicima danas su prezentirani rezultati projekta "Analize postojećeg stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima s konceptom poboljšanja efikasnosti upravljanja" ili projekt poznatiji pod nazivom Clean start, navodi se u današnjem priopćenju iz Vlade RH.

Rezultate analize prezentirali su izvođači po tematskim grupama, odnosno predstavnici tvrtki KPMG Croatia d.o.o. i BDO savjetovanje d.o.o., zatim Ekonomski Institut Zagreb (EIZ) i Inženjerski biro d.d.

Analiza je obuhvatila 22 državna tijela i pripadajuća trgovačka društva, a izrada je trajala tri mjeseca prema unaprijed dogovorenom roku. Cilj analize nije bila revizija dosadašnjega poslovanja državnih tijela i pripadajućih trgovačkih društava, već razrada zatečenoga stanja u prosincu 2011. godine u kontekstu daljnjega poboljšanja poslovanja navedenih tijela, navodi se u priopćenju.

Visokim Vladinim predstavnicima prikazan je detaljan uvid u pojedine segmente poslovanja odabranih tijela državne uprave i pripadajućih trgovačkih društava kao što su: proces planiranja proračunskih sredstava te vezanost i ostvarivost zadanih ciljeva, zatim uvid u stanje mape poslovnih procesa po pojedinim revidiranim subjektima, efikasnost sustava kontrole, stanje kvalitete postojećih ljudskih resursa, efikasnost sustava praćenja svih dosadašnjih preuzetih obveza koje imaju implikacije na proračun, kao i uvid u problematiku dosadašnjih primopredajnih zapisnika. Daljnje prezentacije rezultata projekta Clean start bit će organizirane za revidirane subjekte.

U priopćenju se još navodi da će se buduće odluke Vlade na temelju dobivenih rezultata analize voditi s ciljem poboljšanja u poslovanju koja su neminovna u svjetlu skorašnjega ulaska Hrvatske u Europsku uniju i zadovoljavanja svih preuzetih normi iz pregovaračkoga procesa.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću doznaje se da će konačni rezultati projekta Clean start biti gotovi sredinom studenoga, a potom će o njima raspravljati Vlada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi