TEHNOLOŠKA SCENA

Rent24 postao većinski vlasnik HUB-a385

26.10.2018 u 13:02

Bionic
Reading

Jedan od svjetskih tržišnih lidera coworkinga i colivinga Rent24 postao je većinski vlasnik tvrtke Nest01, koja vodi najpoznatiji hrvatski coworking prostor HUB385, čime je zakoračio na živu tehnološku scenu Hrvatske, ističe osnivač i izvršni direktor Rent24 Robert Bukvić

"Tehnološka scena u Hrvatskoj vrlo je živa. Hrvatske tvrtke rade za globalne igrače, a tehnološko obrazovanje jako je dobro razvijeno – vidimo velik potencijal koji bi Hrvatsku mogao svrstati u ponajbolje europske tech-hubove", istaknuo je Bukvić te dodao kako je čim je počeo raditi u ovom području želio proširenje u Hrvatsku zbog toga što mu obitelj potječe otuda.

Rent24 postao je većinski vlasnik Nest01 koji vodi HUB385, centar za inovacije i coworking prostor površine preko 2.000 kvadratnih metara koji se nalazi na Trešnjevci. Kroz dvije godine postojanja HUB385 postao je glavno mjesto okupljanja startup i poduzetničke zajednice, kao i mjesto za održavanje edukacijskih radionica te poslovnih događanja. Osnivači su zadržali manjinski udio, ali i upravljanje lokalnom kompanijom.

"Partnerstvo s tvrtkom Rent24 HUB-u385 daje potpuno nove prilike za rast coworkinga kao jednog od temelja kvalitetnog razvoja digitalnog poduzetništva i inovacija. Naše dosadašnje iskustvo u kombinaciji sa globalnom mrežom Rent24 i njihovim korporativnim standardima bit će snažna osnova za daljnje podizanje kvalitete usluga i širenje coworkinga i colivinga u Hrvatskoj i regiji", rekao je Ante Magzan.

Rent24 globalni je pružatelj usluge coworkinga i colivinga, s više od 50 lokacija na tri kontinenta. Njegovi članovi pripadnici su zajednice u kojoj mogu raditi, učiti, razmjenjivati ideje i poslovati, a s uslugom teretane i restorana, pruža im se cjelokupna uslugu u svim sferama života, ističe se još u priopćenju HUB85.