stigla kriza

Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju, otpušta čak 350 zaposlenih

13.10.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Tvornica automobila "Revoz", u vlasništvu francuskog Renaulta, otpustit će 350 od ukupno 2300 radnika koliko ih je u njoj zaposleno, potvrdila je uprava slovenske tvrtke iz Novog Mesta. Umjesto u dvije i pol smjene, kao do sada, od petka će raditi samo dvije, a od sredine studenog jedna i pol smjena, potvrdila je uprava, a prenose lokalni mediji u Sloveniji.

Razlog smanjenja proizvodnje je u problemima oko nabave poluvodiča i čipova za opremu automobila na međunarodnom tržištu.

Neizvjesna situacija u automobilskoj industriji prvenstveno je posljedica krize s poluvodičima, ali i drugih problema koje se pojavljuju na tržištu automobilskih dijelova i sirovina, a povezani su s pandemijskom krizom, navode u tom poduzeću.

Revoz je ove godine iz istih razloga već više puta prekidao proizvodni proces, a najavljuje da je smanjivanje broja zaposlenih potrebno kako bi se očuvala konkurentnost.

Prelaskom na proizvodnju u jednoj i pol smjeni i otpuštanjem 350 radnika Revoz će dnevnu proizvodnju Renaultovih modela smanjiti sa  sadašnjih 650 na 480 vozila dnevno.