JAJIĆ OPTUŽUJE

Ramljaku se ljulja fotelja? Stiže novi poziv za njegovom smjenom

01.02.2018 u 17:12

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić u četvrtak je od izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka zatražio da ode s tog mjesta te pozvao premijera Plenkovića da ga smijeni, ako to sam ne učini. Ramljakovu smjenu tražila je i Udruga malih dioničara

Ističući na konferenciji za novinare ispred sjedišta Agrokora kako ne želi da se Hrvatsku udrugu poljoprivrednika proziva jer nije reagirala na vrijeme, pozvao je Ramljaka da, na temelju informacija koje su se pojavile u medijima i koje, kako je rekao, pokazuju njegovu povezanost s tvrtkama koje posluju s Agrokorom, iz moralnih razloga podnese neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika.

'Ukoliko on to ne želi učiniti, pozivamo premijera Andreja Plenkovića da konačno počne raditi svoj posao i da smijeni Ramljaka', rekao je Jaić.

Jaić je podsjetio na medijske objave iz kojih proizlazi da su savjetnici izvanredne uprave Agrokora, kao i Knigthead fond, izravno ili neizravno povezani s Antom Ramljakom, te na tvrdnje Udruge malih dioničara Agrokora da je priznavanje problematičnih jamstava dovelo u pitanje solventnost nekih Agrokorovih kompanija.

  • +7
Hrvatska udruga poljoprivrednika: Sebastijan Svat i Tihomir Jaić Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Spomenuo je i medijske objave prema kojima je Ramljak u proteklih osam mjeseci na savjetničke usluge potrošio više od 213 milijuna kuna.

'Ako dodamo tome da još sigurno ima nekih skrivenih računa koji još uvijek nisu izašli u medije, a 'budu' ovih dana, možemo reći da Ramljak na godišnjoj bazi troši gotovo pola milijarde kuna na savjetničke usluge', rekao je Jaić.

Hrvatska udruga poljoprivrednika, kako je rekao, mora upozoriti na te informacije i opasnost da Agrokor za dvije-tri godine doživi reprizu događaja iz prošle godine, kada se dogodilo propadanje koncerna i kako ga se ne bi moralo ponovno spašavati.

Kazao je da je Agrokor u sadašnjoj situaciji zbog curenja sredstava izvan koncerna te da postoji opasnost da se to ponovo dogodi.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje kako ocjenjuje rad vjerovničkog vijeća, odgovorio je da Privremeno vjerovničko vijeće djeluje u skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim ograničenjima.

Upitan jesu li vjerodostojne kritike koje je na račun Ante Ramljaka jučer iznio Ivica Todorić, odgovorio je da nisu i da je Todorić izvlačio milijarde iz Agrokora te izravno ili neizravno pridonio propasti tisuća malih poljoprivrednika.

Bilo bi mu najbolje da se preda hrvatskom pravosuđu, rekao je Jaić.