NOVA DRAMA

Ramljak u problemima, Todorić ne želi prepustiti Konzum!

05.06.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak izvijestio je u ponedjeljak kako Skupština Konzuma nije smijenila Ivicu Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora. Tome se usprotivila Agram Grupa, u vlasništvu Dubravka Grgića, koja drži preko 25 posto dionica Konzuma

'Održan je sastanak s Glavnom skupštinom Konzuma na kojoj smo predlagali opoziv Nadzornog odbora na čelu s Ivicom Todorićem. On nije sam podnio ostavku dok su druga dva člana NO Ivan Cnjac i Hrvoje Kraljević podnijeli ostavke i Sertić još ranije. Danas smo očekivali da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, no to se nije dogodilo. Predstavnici Agram grupacije koji imaju više od 25 posto dionica bili su protiv opoziva Todorića. Mi nakon toga nismo bili više u mogućnosti sazvati novi NO i nismo mogli promijeniti Upravu Konzuma', rekao je razočarano Ramljak.

Na pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu kazao je: 'Procijenite sami'.

Agram Invest i grupacija Agram je došla u posjed dionica Konzuma temeljem, kako je istaknuo povjerenik, 'famoznih repo ugovora'

  • +20
Skupština Konzuma Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Kao obrazloženje protivljenju opozivu Todorića iz Agrama su Ramljaku rekli kako nisu imali priliku predložiti svog člana.

'To nije točno. Ovo nam otežava situaciju. Stvari se prolongiraju', rekao je Ramljak. 

Pojasnio je da je predsjednik NO ovlašten sazvati sjednicu, a ako to ne učini u roku od 15 dana, onda na to imaju pravo ostali članovi NO.

Ivan Krivičić, predsjednik uprave Agram Investa izjavio je novinarima kako nema komentara na zbivanja na današnjoj skupštini dioničara Konzuma.