DEMANTI

Raiffeisen stambena štedionica nije isto što i RBA

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.09.2011 15:39
  • Objavljeno 13.09.2011 u 13:45
Bankomat Raiffeisen banka

Bankomat Raiffeisen banka

Izvor: Pixsell / Autor: :Marko Prpic/Vecernji list

Iz Raiffeisen stambene štedionice demantirali su navode članka Business.hr-a koji je prenio tportal pod naslovom Wüstenrot i RBA tužili državu

Demanti iz Raiffeisen stambene štedionice prenosimo u cijelosti:

'Uistinu smo bili neugodno iznenađeni velikim brojem netočnih informacija i tendencioznošću članka koji govori o rješenju Ministarstva financija o ukidanju Državnih poticajnih sredstava za subvencioniranje stambenih kredita. Redom navodimo netočnosti koje su komunicirane u članku.

Na naslovnici i u naslovu članka navodi se
Wüstenrot i RBA tužili državu čime se stavlja ove dvije štedionice u isti kontekst i dovodi u zabludu čitatelje. Naime, Raiffeisen stambena štedionica postupila je po zakonskom rješenju Ministarstva financija i istog trenutka vratila sredstva, dok to Wüstenrot stambena štedionica nije učinila, zbog čega im je i provedena ovrha.

Nadalje, u nadnaslovu se navodi 'Štedišama povučena sva uplaćena državna poticajna sredstva, što je poremetilo planove otplate'. To, također, nije točno, jer Raiffeisen stambena štedionica obzirom na postupanje u skladu s rješenjem Ministarstva financija nije suočena s problemima koje sada ima Wüstenrot stambena štedionica. Drugim riječima, klijentima Raiffeisen stambene štedionice nije provedena ovrha računa kojom su im skinuta poticajna sredstva. Samim time, štediše Raiffeisen stambene štedionice potpuno su sigurni i ne trebaju brinuti da će se naći u istovjetnoj situaciji s kojom se suočavaju štediše Wüstenrot stambene štedionice.


U tekstu se navodi 'Izvor dobro upućen govori pak da su tužbu zajednički podnijele sve štedionice koje su aktivno odobravale kredite'. To, također, nije točno, obzirom da je Raiffeisen stambena štedionica postupila po rješenju Ministarstva financija te nakon toga zajedno s ostalim štedionicama koje su vratile DPS pokrenula Upravni spor, dok Wüstenrot stambena štedionica nije vratila DPS i nalazi se u drugačijoj poziciji .


Na naslovnici i u naslovu članka te na nekoliko mjesta pogrešno se navodi ime Raiffeisen stambene štedionice imenujući ju s RBA, što je Raiffeisen Bank Austria odnosno Raiffeisen banka. Kratica Raiffeisen stambene štedionice je RSŠ.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi