ZRAČNA LUKA ZADAR

Radnici protiv smjene direktorice, ne smeta im njezin veliki bonus

19.09.2013 u 19:53

Bionic
Reading

O slučaju najavljene smjene direktorice Zračne luke Zadar Katice Pupić Bakrač oglasili su se gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, zadarski župan Stipe Zrilić te zaposlenici Zračne luke Zadar

Podsjetimo, resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić je zatražio od direktorice vraćanje bonusa od 195 tisuća kuna. Ona je to odbila i rekla da će novac vratiti tek kada dobije pismenu dokumentaciju koja je na to obvezuje.

Prvi joj je u obranu priskočio suprug, nezavisni gradski vijećnik britka jezika koji podjednako snažno udara po HDZ-u i SDP-u Marko Pupić Bakrač. On je mišljenja kako je glavni razlog napada na njegovu suprugu zločinačka i osvetnička politika ove vlade prema Zadru čiji je glavni eksponent ministar Siniša Hajdaš Dončić. Drugi razlog je u traženju podobnih ljudi koji će ministrove usmene naloge provoditi, a oni koji imaju sposobnosti i integritet moraju biti uklonjeni, što je nastavak ponašanja HDZ-ove vlasti, ali jače izražen, pojasnio je Pupić Bakrač. Kao treći razlog naveo je svoj politički angažman.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta je protiv smjene aktualne direktorice te drži da je do sada uspješno obavljala svoj posao. Ipak, u ime gradske uprave naglašava:

'Prema isplati bonusa rukovodećem kadru u tvrtkama javnog sektora principijelno imamo negativan stav zbog aktualne teške gospodarske krize i relativno dobrih primanja rukovoditelja i bez bonusa.' Kalmeta se zalaže za rješenje problema bez smjene direktorice. Na njegovu tragu je i razmišljanje župana Stipe Zrilića.

'Nitko ne smije imati velike bonuse. Vlada je trebala voditi računa kad je odlučivala o isplati bonusa uspješnim menadžerima. Pupić Bakrač postupila je po odluci Vlade pa je Vlada ta koja bi trebala ispravljati svoje krive odluke, a ne kažnjavati one koji ih provode', kazao je Zrilić.

Zadarska županija je kao i Grad Zadar suvlasnik zadarskog aerodroma s 20 posto udjela. Pet posto ima općina Zemunik, a s 55 posto većinski vlasnik je Republika Hrvatska.

Uz svoju direktoricu, spontano ili ne, stali su i zaposlenici Zračne luke Zadar. Oni su od prvog do zadnjeg, a ima ih 122, stali uz nju te poručili kako 'ne daju svoju Katu'.

Najava iz Ministarstva pomorstva prometa i veza kako će se 24. rujna održati skupština Zračne luke danas je službeno odgođena. Zbog obveze poštivanja procedure sudbinski datum je ostavljen za idući mjesec.