odluka uprave

Radnici Kraša i Karoline od 25. ožujka na kolektivnom godišnjem

20.03.2020 u 14:53

Bionic
Reading

Zaposlenici Kraša i Karoline u Osijeku od srijede, 25.ožujka, koristit će kolektivni godišnji odmor tijekom kojeg će im pripadati sva prava zajamčena kolektivnim ugovorom, objavili su u petak iz Kraša

Napominju kako je dugogodišnja praksa Kraša da tijekom uskrsnih praznika aktivira kolektivni godišnji odmor u trajanju od tjedan dana za svoje zaposlenike, no uslijed epidemiološke situacije u državi odlučili su ranije aktivirati tu praksu u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika.

Kraš će, kako ističu, osigurati isporuku proizvoda svojim kupcima, a na zalihama ima dovoljno proizvoda za dvomjesečne potrebe tržišta.

Kraševe bombonierre ostaju otvorene, ali je zbog mjera zaštite zdravlja zaposlenika rad organiziran s minimalnim brojem radnika.

Iz Kraša navode i kako će većina zaposlenika Kraš Trgovine od ponedjeljka aktivirati kolektivni godišnji odmor, a sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Kraševi choco barovi su zatvoreni.

U idućim danima postupno ćemo smanjivati obujam proizvodnje sukladno potrebama tržišta za našim proizvodima, ističu iz Kraša te poručuju kako imaju dovoljno gotovih proizvoda za osiguranje potražnje u iduća dva mjeseca. Stoga nema straha da će doći do nestašice proizvoda, napominju iz tvrtke.

Predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić zahvalio je zaposlenicima na predanom radu koji iskazuju svakodnevno, a pogotovo u proteklim danima kad su se suočavali s novim izazovima.

"Kraš ima dovoljno zaliha gotovih proizvoda za opskrbljivanje tržišta u iduća dva mjeseca. U ovom je trenutku najvažnije zaštititi zdravlje, stoga je kolektivni godišnji odmor za radnike najbolji način da osiguramo sigurnost svima. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da što prije, sukladno okolnostima nastavimo s uobičajenim radom", istaknuo je Bulić.

Iz Kraša napominju i kako su u svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi Kraš grupe već poduzeli mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje, poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima.

Kraš posluje stabilno i isporučuje robu svojim kupcima, a u fokusu je zadržavanje gotovo 2.500 radnih mjesta u Kraš Grupi, ističu. Također naglašavaju da su od početka epidemiološke krize izazvane koronavirusom poduzeli sve mjere sigurnosti radnika pa su posljednjih tjedana zaposleni u potpornim službama i administraciji radili od kuće.

Proizvodni radnici su, pak, radili u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu su primjenjene sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih, navodi se u priopćenju.