kadrovsko pojačanje

Josip Šiljeg novi je direktor Kraš Trgovine

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 03.03.2020 12:43
  • Objavljeno 03.03.2020 u 12:43
Josip Šiljeg

Josip Šiljeg

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kraš

Josip Šiljeg, dosadašnji direktor Žitnjaka, pridružio se Kraš Grupi na poziciji direktora Kraš-Trgovine. Šiljeg je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, navodi se u priopćenju iz Kraša

'Kraš će širiti svoju maloprodajnu mrežu i na domaćem i na regionalnom tržištu. Pred nama je izazov optimizacije i standardizacije mreže te iskorištavanja punog potencijala ovog segmenta poslovanja Kraš Grupe', izjavio je Šiljeg.

Šiljeg je većinu karijere proveo u maloprodaji u sustavima Konzum i Mercator, tržišnim liderima Hrvatske i Slovenije. Na poziciji direktora maloprodaje i investicija u Mercatoru Crna Gora uspješno je završio najveći projekt te kompanije rebrendiranje branda Roda u novi brand na tržištu Idea.

Nakon tog projekta vratio se u Konzum na poziciju zamjenika Izvršnog direktora maloprodaje i investicija, dok u rujnu 2017. dolazi na mjesto direktora Žitnjak d.d., uspješno završava proces restrukturiranja kompanije, koja unatoč postupku izvanredne uprave, zadržava dioničarsku strukturu, ostaje prisutna na tržištu kapitala te postiže pozitivne poslovne rezultate.

Šiljeg je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a usavršavao se kroz stručne edukacijske programe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!