dobra vijest

Radnici Importanne grupe dobit će božićnice i bonuse do 7500 kuna

03.12.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Importanne grupa izvijestila je u ponedjeljak da će njezinih 280 zaposlenika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna, zahvaljujući novim mjerama Vlade

"Uprava tvrtke Importanne d.o.o. donijela je odluku po kojoj će svih 280 zaposlenih djelatnika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna. Importanne grupa svojim djelatnicima godinama isplaćuje božićnicu u iznosu od 2.500 kuna, a zahvaljujući novim mjerama, ove godine se uvode bonusi i nagrade u vrijednosti do 5.000 kuna", ističe se u priopćenju.

Predsjednik Uprave i vlasnik Importanne grupe Ciril Zovko pozdravio je odluku Vlade o povećanju neoporezivog dijela za isplatu božićnica, regresa i nagrada, poručivši da je kvalitetan radnik ključ uspjeha za tvrtku i da su sve mjere koje rasterećuju cijenu rada dobrodošle.

U sastavu Importanne grupe posluju tvrtke koje upravljaju s trgovačkim centrima Importanne centar i Galleria Business Center u Zagrebu i hotelskim lancem Importanne Hotels & Resort u Dubrovniku.

Sukladno najavama ministra financija Zdravka Marića, 30. studenoga ove godine u Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak, koji je stupio na snagu 1. prosinca. Prema izmijenjenom pravilniku, porez na dohodak se ne plaća na isplaćene nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika, kao što su dodatna plaća, dodatak uz mjesečnu plaću i slično, u iznosu do 5.000 kuna.

Uz već ranije propisano da je božićnica do 2.500 kuna neoporeziva, ukupni godišnji neoporezivi primitci izmijenjenim pravilnikom penju se na 7.500 kuna.