NEPRIHVATLJIVA PONUDA

Radnici Dalmatinke ne žele Unitas

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.01.2010 14:08
  • Objavljeno 29.01.2010 u 14:03
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Radnici Dalmatinke Nove d.d. u stečaju na svom današnjem skupu nisu pristali na ponudu tvrtke Unitas iz Zagreba za kupnju tehnološke cijeline te sinjske tvrtke po cijeni od 7 milijuna kuna

Radnici nisu zadovoljni ponudom Unitasa, istaknula je predsjednica Odbora vjerovnika Iva Radonja, jer samo njihova vjerovnička potraživanja iznose više od 12 milijuna kuna, a na naplatu svojih potraživanja čekaju i drugi vjerovnici.

Dogovoreno je kako će Odbor vjerovnika u sljedećih 10 dana pregovarati sa zagrebačkim ponuditeljem kako bi se postigla realnija cijena na koju bi radnici pristali, rekla je Radonja.

Prema jučer otvorenoj ponudi, jedinoj pristigloj na drugi natječaj za prodaju Dalmatinke Nove, zagrebačka Tvornica konca Unitas ponudila je kupnju tehnološke cjeline tvornice konca i prediva Dalmatinka Nova u stečaju u Sinju za sedam milijuna kuna.

U Unitasovoj ponudi se navodi se im je cilj pokretanje proizvodnje prediva i konca u Dalmatinki Novoj u roku od šest mjeseci od sklapanja ugovora o kupnji. Najavljuje se zapošljavanje minimalno 120 do 200 radnika u roku od tri godine, a prednost pri zapošljavanju imat će bivši radnici Dalmatinke Nove.

Prema toj ponudi žurno je potrebno završiti započetu rekonstrukciju, izgraditi novu energanu, instalirati dodatnu opremu u pogon dorade, izvršiti sanaciju građevinskih objekata i dr. Predviđaju da je potrebno odmah osigurati dodatnih sedam milijuna kuna, a u što kraćem roku, ne duže od godinu dana, još sedam do deset milijuna kuna. To znači da bi ukupna ulaganja u kupnju i potrebnu sanaciju i opremu iznosila više od 20 miljuna kuna, navodi se u Unitasovoj ponudi

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi