TRAŽENA ZANIMANJA

Pronađite kreativan posao u marketingu

31.05.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Ovoga tjedna istražili smo ponudu poslova u kategoriji Marketing, PR i mediji. Trenutačno su najtraženija zanimanja voditelj marketinga, asistent u marketingu te specijalist u marketingu

Prema podacima servisa MojaPlaća prosječna plaća voditelja marketinga u prvom kvartalu ove godine iznosila je 9.134 kune, a plaća specijalista u marketingu bila je 6.376 kuna. Asistent u marketingu prosječno je imao plaću od 4.658 kuna.

U prva četiri mjeseca ove godine u kategoriji Marketing, PR i mediji objavljeno je preko 200 oglasa, odnosno tri posto od ukupnog broja oglasa objavljenih na portalu MojPosao.

U većini oglasa (67 posto) poslodavci su tražili zaposlenika na neodređeno, a u 43 posto oglasa tražio se zaposlenik na određeno vrijeme. Studenti su bili traženi u 10 posto oglasa iz ove kategorije. Najviše su se tražili zaposlenici s visokom stručnom spremnom, zatim zaposlenici sa srednjom i višom stručnom spremom.

Poznavanje stranih jezika u ovoj se kategoriji zanimanja gotovo podrazumijeva. Tako se u 81 posto oglasa tražilo poznavanje stranog jezika, prvenstveno engleskog, a u 60 posto oglasa poznavanje rada na računalu. Prethodno (u prosjeku trogodišnje) radno iskustvo poslodavci su tražili u 54 posto oglasa.

No iskusni 'markentigaši' znaju da u ovome poslu nije dovoljno posjedovati samo radno iskustvo, obrazovanje i informatičku pismenost, već su svjesni važnosti osobnog imidža. Kao predstavnici tvrtaka u kojima rade, marketinški stručnjaci svakodnevno razvijaju osobni brend koji, baš kao i ostala svoja umijeća, svakodnevno koriste u svome radu. Ovi nerijetko ugodni i karizmatični ljudi svjesni su da je njihov imidž podjednako važan kao i brend za koji rade stoga, ako želite graditi karijeru u marketingu, promislite o svom imidžu i pročitajte savjete o tome kako poraditi na osobnom brendu.

A za sve vas koji sanjate o karijeri u marketingu, ovoga tjedna izdvajamo tri oglasa koji će vas sigurno zainteresirati:

263601,254675,256075,261989
Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA
traži marketinškog menadžera za regiju. Idealan kandidat ima pet godina radnog iskustva i tečno govori engleski jezik. Najniža očekivana godišnja plaća iznosi 35.000 eura. Za više detalja kliknite na oglas.

Solpharm d.o.o. iz Zagreba objavila je natječaj za Commercial Affairs Assistanta, a traži kandidata s najmanje pet godina radnog iskustva, koji je sistematičan i organiziran te zna raditi pod pritiskom. U ovom dinamičnom poslu očekuje se da znate preuzeti odgovornost za svoj rad te da izvrsno poznajete engleski jezik.

Ako želite raditi kao stručni suradnik u marketingu, Prvi radio (HIT FM d.o.o.) mogao bi biti vaš idealan poslodavac. Morate imati dvije godine radnog iskustva i napredno poznavati engleski jezik, a očekivana plaća kreće se između 3.000 i 8.000 kuna.